Представники Миколаївського осередку Громадянської мережі ОПОРА взаємодіятимуть з працівниками Головного управління Національної поліції у Миколаївській області щодо забезпечення законності проведення виборчого процесу та попередження виборчих порушень.

Про це йшла мова під час зустрічі 16 січня координатора громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Миколаївській області з т.в.о. заступника начальника ГУНП в Миколаївській області Максимом Ахрамєєвим та начальником Управління превентивної діяльності Сергієм Ігнатьєвим.

У ході зустрічі  обговорено загальну координацію дій ОПОРИ та поліції щодо виявлення та реагування на виборчі порушення, розібрані типові приклади порушень, проаналізовані законодавчі акти, якими регулюється законність виборчого процесу.

Як зазначив Максим Ахрамєєв, для правоохоронних органів пріоритетним завданням є забезпечення демократичного волевиявлення громадян та захист їхніх конституційних прав, при цьому важливо, щоб громадськість знаходилась всередині процесу та надавала підтримку правоохоронним органам.

У свою чергу, представник ОПОРИ наголосив, що співпраця ОПОРИ та поліції завжди дає позитивні результати, і спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, крім інформування перебігу виборчого процесу, завжди готові реагувати на виборчі порушення.

 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)