У Кропивницькому спостерігачі ОПОРИ зафіксували встановлення банера із зображенням кандидата на  посаду Президента України Валентина Наливайченка. Передвиборчу агітацію без вихідних даних 11 січня закріплювали на недобудованому будинку на розі вулиць Гоголя та Арсенія Тарковського.

11.01.2019 Kropivnitskay Haluvaytenko1

Поруч зі встановленою розтяжкою розміщена громадська приймальна партії «Політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» у Кіровоградській області. Чоловік, який представився очільником обласного штабу партії «Справедливість», відмовився коментувати ситуацію.

Представники ОПОРИ з приводу виявленого ймовірногопорушення звернулися із заявою до працівників Національної поліції.

11.01.201 Kropivnitskay nalyvaytenko

Нагадаємо, Валентин Наливайченко зареєстрований кандидатом у Президенти України постановою ЦВК від 8 січня 2019 року. 

«Раніше ОПОРА фіксувала політичну агітацію,  яка була розміщена до початку виборчого процесу, і не була знята після реєстраці кандидатів у Президенти.  А це перший випадок на Кіровоградщині, коли розміщують агітацію без вихідних даних уже зареєстрованого кандидата», – зазначила обласний координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській області.

11.01.2019 Kropivnitskay Haluvaytenko2

Нагадаємо, відповідно до ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією.

У частині 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення йдеться: «Розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Веб-сaйт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опорa)