Спостерігачі ОПОРИ зафіксували розповсюдження у Харкові листівок з привітаннями від мера Харкова Генадія Кернеса та Президента Петра Порошенко, які знаходять містяни у власних поштових скриньках.

У новорічних листівках від імені Президента і міського голови містян називають своїми «однодумцями» та дякують за «внесок у розвиток і добробут міста». На правах анонімності одна з жінок, яка отримала такі привітання розповіла нам, що не залишала свої контактні дані в жодних партіях чи політичних силах.

10.01.2019 Kharkiv lystivka1

10.01.2019 Kharkiv lystivka2

На конвертах, в яких прийшли листівки, в якості адресанта вказане ТОВ «Дірект-Технолоджі», яке згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є рекламним агентством. ОПОРА зв’язалася з представниками компанії, вони обіцяли надати коментарі, але до часу виходу цього матеріалу коментар так і не надійшов.

У прес-служби міського голови Генадія Кернеса коментар взяти наразі також не вдалось — не відповідають на телефонні дзвінки.

«Подібні привітання можна вважати політичною рекламою, а під час виборчого процесу агітацією. Агітація посадовими особами дозволяється лише не в робочий час. Поширення агітаційних матеріалів до офіційної реєстрації кандидатом можна вважати порушенням принципу рівності», — коментує координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Харківській області.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]