Спостерігачі ОПОРИ у Чернівецькій області зафіксували повідомлення про вручення подарунків на дитячих новорічних святах з боку регіональних представництв партій Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Опозиційна платформа – За життя», «Солідарність», Радикальна партія Олега Ляшка та «Національний корпус».

На сторінці Чернівецького осередку ГО «Батьківщина молода» розміщена інформація про те що, місцева «Батьківщина молода» долучилася до влаштування свята для дітей з інвалідністю. Учасниками новорічного ранку стали діти, родини яких є прихожанами протестантських церков краю. Кошти на подарунки дали депутат Чернівецької міськради від «Батьківщини» Артур Мунтян і заступниця голови обласної парторганізації Оксана Пантелеймонова.

Голова Чернівецької обласної партійної організації ВО «Батьківщина», разом з тим голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян на своїй сторінці у Facebook повідомляє про робочий візит до села Малятинці, де він був присутнім на новорічному святі у школі. Депутат подарував дітям спортивні м’ячі, а новообрані депутати ОТГ – у Малятинцях, висуванці партії ВО «Батьківщина» подарували школі телевізор, ноутбук та  ваги. 

Нагадуємо, що раніше «Батьківщина» у дитячих садках роздавала подарунки

27 грудня представники політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» з святами вітали ветеранів-афганців. Для 68 ветеранів з родинами партійці організувала свято з піснями, солодким столом та подарунками від Святого Миколая.

Представники партії «Солідарність» вітали дітей з Миколаєм у музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської. Після вистави дітям роздали понад 500 святкових подарунків. Свято проводилось за сприяння голови Чернівецької міської організації «БПП «Солідарність» Василя Максимюка та інших депутатів і активістів,  повідомляється на офіційній сторінці Чернівецької територіальної організації «Солідарність».

На сторінці «Національного корпусу» у соціальній мережі повідомляється, що активісти партії відвідували Чернівецький обласний спеціалізований будинок дитини з подарунками та теплими речами для дітей.

10.01.2019.chernivtzi.nazkorpus

На офіційній сторінці обласного осередку Радикальної партії Олега Ляшка у соцмережі Facebook виявлено три дописи про «благодійність».

Так, 28 грудня на сторінці опублікований допис про свято  у Витилівському ДНЗ, що в Кіцманському районі, яке відбулось за підтримки Радикальної партії Олега Ляшка, «радикальний Миколай роздавав дітям подарунки».

4 січня до ДНЗ «Веселка», що на Сокирянщині, завітала  депутат обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Тетяна Мартинюк. Вона привітала з Новим роком та Різдвом Христовим колектив закладу та вручила дітям солодкі подарунки.

5 січня представники Чернівецької обласної організації Радикальної партії Олега Ляшкя завітали на свято до товариства людей з інвалідністю «Мрія». Представники партії зазначили, що понад 80 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету, які виділили на соціально-економічний розвиток Чернівецької області завдяки зусиллям Олега Ляшка, не є межею.

10.01.2019.chernivtzi.ljashko3

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянсько мережі «ОПОРА» Тетяна Юзвяк,  згідно з ч. 6 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини 3 статті 56 цього Закону. Передвиборна  агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів (ч.1 ст. 57 цього ж Закону).

За умови, що кандидати від зазначених у публікації партій не зареєстровані кандидатами на посаду Президента, вищевказані обмеження щодо агітації та підкупу виборців на ці партії не поширюються. Така діяльність партій є недоброчесною по відношенню до партій, кандидат від яких вже зареєстрований і щодо яких діють всі пов'язані з агітацією обмеження.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)