Партійці на Сумщині дарували різдвяних янголів, пакунки військовим, музичні інструменти та побутову техніку, а реклама із привітаннями від політиків з Новим роком та Різдвом почала з’являтися ще в середині грудня.

Партійні місцеві осередки та окремі політики під час новорічних та різдвяних свят відвідували навчальні та спеціалізовані заклади, влаштовували вуличні акції, під час яких дарували подарунки.  Партійний «Санта» не був таємним: матеріали про візити та подарунки висвітлювались на сторінках політичних осередків партій у соцмережах та повідомленнях місцевих ЗМІ.

Напередодні Різдва представники місцевого осередку ВО «Батьківщина» презентували містянам дерев’яних ангелів. Роздавали їх у центрі міста у наметі із зображенням лідерки партії Юлії Тимошенко. У такий самий спосіб активісти Роменської районної партійної організації ВО «Батьківщина» вітали зі святами жителів сіл Плавинище, Герасимівка, Бобрик, Біловід, Пустовійтівка.

09 01 2018 Sumy podarunki rizdvo but docx.docx

У Охтирській дитячій музичній школі ім. П. Білинника з’явилась звукопідсилююча апаратура. На сторінці партії «Відродження» у соцмережі Facebook йдеться про «сприяння» в придбанні техніки депутата обласної ради Юрія Меєровича. Вартість обладнання - 23 тисячі гривень, виділені за підсумками виконання бюджету області за 9 місяців 2018 року.

09 01 2018 Sumy podarunki rizdvo vidrodjennya docx.docx.png.jpg

Голова Охтирської міської організації Радикальної партії України Микола Горобець дарував подарунки з нагоди Нового року та Різдва представникам місцевої військової частини. Подарункові ящики містили символіку партії та прізвище її лідера.

У Глухові представники місцевого осередку цієї ж політичної сили дарували іграшки дітям.

09 01 2018 Sumy podarunki rizdvo lyahko docx.docx.png.jpg

У Конотопі вихованців і вихователів дошкільного навчального закладу «Вербиченька» з Новим роком та Різдвом Христовим вітав депутат Конотопської міськради від УКРОПу Віталій Гланц. Подарунок садочку від депутата – телевізор.

09 01 2018 Sumy podarunki rizdvo ukrop docx.docx.png.jpg

Також вітали жителів області із зовнішніх рекламних носіїв. В обласному центрі спостерігачі ОПОРИ зафіксували борди та сітілайти з привітаннями від Юлії Тимошенко та Вадима Новинського, а серед місцевих політиків – від лідера місцевого осередку «Об’єднання «Самопоміч» Олександра Зименка та депутата Сумської обласної ради Андрія Кисіля. Від останнього додатково поширювалися вітальні листівки з його зображенням.

09 01 2018 Sumy podarunki rizdvo kisil docx.docx.png

«Тут йде мова про намагання використовувати свята для політичної реклами. З одного боку, такі дії не заборонені, тим більше, що всі ці політики не є зареєстрованими кандидатами у жодних виборах, чи то президентських, чи то парламентських, чи то місцевих. Разом з тим, це є прихована дочасна агітація, тим більше, якщо для «подарунків» та піару використовують речі, придбані за кошти бюджету і байдуже, державного, обласного чи міського», – зазначила координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Сумській області Ірина Стегній.

За коментарями звертайтеся:

Ірина Стегній, координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області

тел.:+380663055190

e-mail: [email protected]

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)