Народний депутат України, лідер Радикальної партії Олег Ляшко 8 січня приїздив у Житомирський військовий шпиталь. Жінкам вручав квіти, а керівника закладу нагородив подякою та премією. Також політик відвідав Житомирський обласний центр соціально-психологічної реабілітації «Сонячний дім» та вручив дітям подарунки. При цьому його супроводжував заступник голови обласної ради. 

У шпиталі Олег Ляшко провів зустріч з працівниками закладу, привітав з новорічними святами, жінкам подарував квіти, а начальнику шпиталю Олександру Серебрякову – подяку та премію. На зустрічі був присутній і заступник голови Житомирської обласної ради, член Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Крамаренко. Також лідер РПЛ зустрівся з пораненими військовими, про що прозвітував на своїй сторінці в мережі Facebook.

08.01 Zhytomyr Liashko Shpytal 208.01 Zhytomyr Liashko shpytal nachalnyk

У коментарі ОПОРІ начальник військового шпиталю Олександр Серебряков розповів, що під час візиту народний депутат дійсно вручав квіти, подяку та премію.

«Ніякого запрошення не було, мене інформував 6 січня голова Житомирського обласного осередку партії, що буде візит Олега Ляшка. Вони це мотивували, як візит народного депутата. Зустріч була коротка і жодної агітації не було. Він привітав хворих з різдвяними та новорічними святами, вручив квіти і мені подяку та премію», – зазначив Олександр Серебряков.

Після шпиталю Олег Ляшко відвідав обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім» та вручив дітям солодкі подарунки, а працівникам закладу квіти.

Заступник директора центру Руслан Селюченко в коментарі ОПОРІ розповів, що про візит нардепа керівництву центру повідомив прес-секретар.

«До нас подзвонив прес-секретар і повідомив, що в нас буде Ляшко. Він вручив діткам солодкі подарунки, а працівницям закладу квіти», – зазначив Руслан Селюченко.

08.01 Zhytomyr Liashko Soniachnyi dim08.01 Zhytomyr Liashko dity

Прес-секретар обласного осередку Радикальної партії Юлія Довбня в коментарі ОПОРІ зазначила: «Це була його ініціатива. Щодо премії та подяк в мене немає інформації».

Як зазначає координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області:  «У січні варто очікувати зростання активності політичних партій та потенційних кандидатів у Президенти. Щодо приїзду лідера РПЛ, то викликає питання дві речі: перше – з яких коштів та в якому розмірі була вручена «премія» керівнику військового шпиталю, а також у якості кого візит супроводжував заступник голови обласної ради».

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочалася 31 грудня, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

У частині 1 статті 58 Закону України «Про вибори Президента України» зазначено: «Передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України».

У період виборчої кампанії відповідно до частини 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини 3 статті 56 цього Закону». А в частині 21 цієї ж статті Закону зазначено: «Забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності».

Як повідомляла ОПОРА, заступник голови Житомирської обласної ради, член Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Крамаренко дякував Олегу Ляшку за сприяння у виділенні нової пожежної машини для м. Олевськ Житомирської області, яку 4 січня передали рятувальникам. У Житомирській області Олег Ляшко вітав пенсіонерів зі святом Миколая та вручив премії працівникам пансіонату. У Житомирі з початку осені на білбордах та сітілайтах почали з’являтися обличчя політиків з гаслами про сильну армію, енергетичну незалежність та побудову України.

Також в області активно працюють іменні благодійні фонди нардепів. Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала, чим займаються ці організації в Житомирській області і що дають людям. У народного депутата Володимира Арешонкова немає власного благодійного фонду, однак він здійснює активну благодійну діяльність в окрузі від свого імені. Народний депутат Павло Дзюблик має іменний благодійний фонд, однак на даний час активної діяльності організація не веде. Одним з «найстарших» благодійних фондів  народних депутатів з Житомирської області є фонд Володимира Литвина «Майбутнє Полісся». Фонд народного депутата Борислава Розенблата відрізняється від інших фондів нардепів тим, що є родинним і має відповідну назву: «Фонд родини Розенблат», хоча власником є нардеп. Про роботу благодійного фонду нардепа Сергія Пашинського читайте тут.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)