Міський голова Харкова Геннадій Кернес особисто відвідав 37 школу міста і поздоровив учнів молодших класів з Днем святого Миколая. Від його імені вручили солодощі учням не тільки цієї школи, а й усім дітям, які навчаються в дитячих садочках і початкових класах шкіл Харкова. Загалом, за словами Тетяни Куценко, начальника управління освіти Київського району Харкова, подарунки від міського голови отримали більше 100 тисяч дітей.

Голова фракції «Відродження» в Харківській облраді Володимир Скоробагач на День святого Миколая привітав вихованців Малиновського ліцею. Він роздавав дітям набори з солодощами, а для ліцею Скоробагач подарував телевізор. Окрім цього під час відвідування навчального закладу Скоробагач заявив про те, що облрада візьме участь у фінансуванні проекту по заміні вікон і обладнання нового комп'ютерного класу.


12.12.2018 Kharkiv Skorobagach

18 грудня голова Харківської обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка Володимир Міненко разом з місцевими депутатами Вікторією Безуглою, Анною Красноперовою  і Юлією Скубак відвідали реабілітаційний центр для дітей з особливими потребами в Лозовій. Політики зустрілись з дітьми і їх батьками і привезли в центр не тільки солодощі, а й микрохвильову піч і інше обладнання для кухні.

12.12.2018 Kharkiv Lyashko

Наступного дня, 19 грудня Міненко і депутати Дергачівської районної ради від  Радикальної партії Олега Ляшка В’ячеслав Фісун та Олександр Кузнєцов поздоровляли дітей в дитбудинку сімейного типу в Дергачах і учнів воскресної школи при місцевому храмі Різдва. Вони роздавали солодощі і подарунки в пакетах з символікою Радикальної партії.

Депутат Харківської обласної ради від БПП Віталій Кошеленко привітав дітей навчально-виховного комплексу №1 в Змійові із Днем святого Миколая. Він виступив перед учнями і роздав їм набори з солодощами.

Нардеп від «Опозиційного блоку» Дмитро Шенцев також заявив про те, що він передав дітям у територіальному виборчому окрузі № 176, за яким він обирався, солодкі подарунки до Дня святого Миколая.
12.12.2018 Kharkiv Shenzev

Син нардепа Микита Шенцев, який є депутатом Харківської обласної ради від «Опозиційного Блоку», відвідав округ в Харківській області, по якому він обирався і передав місцевим дітям солодощі від «Благодійного фонду Дмитра Шенцева»

«До початку виборчого процесу не можна говорити те, що в цих діях є порушення закону, проте активна благодійна діяльність представників партій перед стартом виборчої кампанії може сприяти нерівній присутності у інформаційному просторі її учасників, що може порушити принцип рівності можливостей. Під час виборчого процесу таку діяльність можна кваліфікувати як непрямий підкуп виборців», — коментує координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області.

ОПОРА нагадує, що згідно з 58 статтею Закона України «Про вибори Президента» передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України і може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України.

64 стаття цього ж закону прямо забороняє проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)