Благодійний фонд депутата Херсонської обласної ради від БПП «Солідарність», заступника голови Херсонської державної адміністрації Євгена Рищука проводить в селах безкоштовне медичне обстеження та роздає подарунки.

За інформацією спостерігачів ОПОРИ, проект під назвою «Херсонщина обирає здоров’я» розпочався ще в жовтні та досі триває. Ініціативу започаткували Благодійний Фонд Євгена Рищука, ГО «Спілка жінок Херсонщини» та медичний центр «Taurt-Medical». Мета – обстежити жінок у сільській місцевості на предмет онкозахворювань. 

Як прокоментував Євген Рищук засобам масової інформації, всі обстеження та консультації безкоштовні, проводяться за рахунок учасників проекту і грошей, зібраних на благодійних заходах.

18 12 2018 khersonshina medogliad1

Одним із таких заходів було свято «Івана Купала-2018»  7 липня в Олешківському районі в заміському комплексі «GrandPrix», який також належить Рищуку. Під час цього благодійного заходу зібрано 137 тисяч гривень. Було анонсовано, що  всі кошти, виручені з продажу квитків і сувенірної продукцію будуть направлені на організацію безкоштовного гематологічного обстеження на онкозахворювання дівчат і жінок із сільської місцевості Херсонщин, а також профілактичного обстеження дітей віком від 0 до 18 років.       

18 12 2018 khersonshina medogliad2

Поки що медичні огляди проходили в Каланчацькому районіХерсонської області. У грудні вже відбулося 2 безкоштовних огляди  – 1 грудня в селах Бабенівка Перша, Гаврилівка, 8 грудня в селах Бабенівка Друга, Максима Горького та Вербовому.

18 12 2018 khersonshina medogliad4

У листопаді оглядали мешканців сіл Преображенка (2 листопада) та Роздольне (25 листопада), 27 жовтня – медичний огляд відбувся в селищах Новопавлівка та Новокиївка Каланчацького району.

18 12 2018 khersonshina medogliad5

 Поки лікарі медичного центру «Taurt-Medical»проводять медичні огляди та консультують пацієнтів, волонтериСпілки жінок Херсонщинита представники команди БФЄвгена Рищука спілкуються з громадою та роздають  подарунки у пакетах з маркуванням благодійного фонду депутата.

Варто зазначити, що Каланчацький район Херсонської області входить до 186-го виборчого округу. А в попередніх публікаціях у коментарі ОПОРІ Євген Рищук підтвердив інформацію про те, що він буде балотуватися на виборах Верховної Ради по 186 округу від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

Як дізналися спостерігачі ОПОРИ, якщо звернутися до медичного центру Taurt-Medical  в Херсоні, то огляд буде коштувати 275 гривень, а аналізи від 100 гривень.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, діяльність благодійних фондів не підпадає під дію виборчого законодавства.

«Саме тому доволі поширеною схемою прихованого підкупу виборців є діяльність благодійних фондів. Виборча кампанія ще не розпочалася проте діяльність благодійних фондів з чіткою прив’язкою до імені кандидата вже запущена, таким чином можна прогнозувати, що фонд активно діятиме і в межах виборчого процесу», – наголошує вона.

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)