Житомирська міська та обласна організації партії ВО «Батьківщина» організували для дітей з Житомира та області  новорічну виставу та  вручили подарунки.

Про це прес-служба Житомирської міської партійної організації ВО «Батьківщина» прозвітувала на своїй сторінці в мережі Facebook.

 «Житомирська «Батьківщина» дарує дітям Новорічну казку. У суботу, 15 листопада, в актовому залі Житомирської обласної партійної організації ВО “Батьківщина” в рамках дитячої програми привітань пройшли вистави присвячені новорічним святам. Під час вистав діти приймали участь, отримували гарні емоції та смачні подарунки від Святого Миколая», – йдеться в повідомленні.

У коментарі ОПОРІ прес-секретар міської партійної організації ВО «Батьківщина» Микола Ожеледа розповів, що запрошення на свято розповсюджувались по районах та місту.

«Організатор заходу – «Батьківщина» Житомирщини, в тому числі і обласна і міська. Запрошення розповсюджували по районах і по місту, були дітки з усієї області, не лише діти партійців. Були діти і з малозабезпечених та багатодітних сімей, там вже депутати на місцях працювали, вибирали діток. Діти отримували солодощі від Анжеліки Лабунської», – зазначив Микола Ожеледа.

На одному з Бердичівських інтернет-ресурсів, 14 грудня з’явилась інформація, під назвою  «Батькивщина» привезла в Бердичев несколько тысяч новогодних подарков».

18.12 Zhytomyr Batkivshchyna Berdychivpng

На сайті Експрес-онлайн опублікований матеріал про те,  що Анжеліка Лабунська придбала 70 тисяч новорічних подарунків з цукерками.

«Колишня народна депутатка та екс-голова Житомирської облради, а сьогодні депутат Житомирської облради Анжеліка Лабунська придбала 70 тисяч новорічних подарунків з цукерками на загальну суму 1 мільйон 898 тисяч 400 гривень», – йдеться в повідомленні.

18.12 Zhytomyr Batkivshchyna Labunska

У коментарі ОПОРІ керівник прес-служби обласної організації партії ВО «Батьківщина» Валерій Шелепа зазначив: «На скільки я знаю, сьогодні чи завтра буде відповідний додаток до її декларації і в цій декларації буде вказано, що вона придбала і на скільки».

Координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області зауважив:  «Ми поспостерігаємо підвищений інтерес в представників ряду політичних партій, а також  депутатів-мажоритарників від Житомирської області в їх тематичному благодійництві під конкретні календарні або професійні свята. Неодноразово було зафіксовано і роздачу коштів в якості одноразової благодійної допомоги чи то від благодійних фондів, чи то від представників депутатів на різні тематичні свята. Також, з настанням новорічних свят активізувалася так благодійність у вигляді подарунків та заходів для дітей. ОПОРА буде спостерігати та фіксувати подібні заходи ».

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА, надання безоплатних послуг або послуг за зниженою ціною під час виборчої кампанії кваліфікується як підкуп виборців. До офіційного старту виборчої кампанії таке порушення відсутнє. Наразі не можна говорити про жодне порушення законодавства, проте активізація представників партій у сфері благодійності напередодні виборчого процесу може сприяти нерівній інформаційній присутності учасників виборчого процесу, що може спричинити порушення принципу рівних можливостей.    

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочнеться 31 грудня, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

У період виборчої кампанії відповідно до п. 6 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону». 

Нагадаємо, у Лугинах одночасно два нардепи привітали подарунками місцевих самоврядуванців. У Житомирі партія «Об’єднання «Самопоміч» провела для мешканців міста безкоштовну медичну акцію, а  в осередку партії «БПП «Солідарність» роздавали продуктові набори та квитки в кіно.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)