Протягом останнього місяця у Біловодському районі Луганської області відбулося декілька заходів під егідою Благодійного фонду Валерія Мошенського, заснованого народним депутатом 7 скликання Валерієм Мошенським. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ з Луганщини.

Валерій Мошенський у 2014 та 2016 роках балотувався у народні депутати України як самовисуванець за 114 одномандатним виборчим округом (куди, власне, і входять Біловодський, а також  Марківський, Міловський, Новопсковський, Слов’яносербський, Станично-Луганський райони Луганщини). Вже тоді ОПОРАфіксувала випадки, коли іменний фонд надавав безкоштовні послуги населенню. Зокрема, у 2014 році у Біловодському районі Мошенський запустив «соціальний» громадський транспорт, у Новопсковському районі у 2016 році встановив дитячий майданчик, передав транспортні засоби Новопсковському центру первинної медико-санітарної допомоги тощо.

6 грудня поточного року Валерій Мошенський з благодійним візитом відвідав дитячий садок «Берізка» в селі Новодеркул Біловодського району, якому раніше надав матеріальну допомогу на відновлення водопостачання та обладнання санвузла в дитячому садку.

10 12 2018 Luganshchyna Мошенский 1

Також на початку грудня волонтери фонду відвідали ветеранів Біловодщини. Під час візиту ветерани отримали продуктові набори та електорочайники у пакетах з маркуванням «Фонду Мошенського».

10 12 2018 Luganshchyna Мошенский 2

До цього Валерій Мошенський також надавав благодійну допомогу при відкритті дитячого садка «Малятко» в селі Семикозівка Біловодського районну, матеріальну підтримку вихованцям Новопсковської ДЮСШ для забезпечення їх участі у футбольному турнірі в Сумах тощо (нагадаємо, що Новопсковський район також входить до 114 одномандатного виборчого округу Луганщини).

Представники «Благодійного фонду Валерія Мошенського» у розмові з ОПОРОЮ відмовилися надавати коментарі з цього приводу. 

Як зазначає координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА  в Луганській області , як підкуп виборців це може кваліфікуватися надання безоплатних послуг або послуг за зниженою ціною під час виборчої кампанії. Однак, до моменту початку виборчої кампанії вказаний факт не може розглядатися як порушення. Разом з тим, активізація представників партій у сфері благодійності напередодні виборчого процесу може сприяти нерівній інформаційній присутності учасників виборчого процесу, що може спричинити порушення принципу рівних можливостей.

 

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)