Офіційно на Кіровоградщині два керівники місцевих районних державних адміністрацій є членами політичних партій. Партійними також є кілька заступників голів РДА. Такі результати аналізу Громадської мережі ОПОРА щодо партійної приналежності голів, перших заступників, заступників, керівників апарату районних та обласної адміністрацій. 

Експерти ОПОРИ через офіційні запити звернулись до обласної та районних державних адміністрацій щодо партійної приналежності керівництва цих структур. Для оцінки потенційних ризиків політичної упередженості посадових осіб органів влади в контексті підготовки до виборів Президента 2019 року, які можуть мати негативний вплив на виборчий процес.

У списку партії «Блока Петра Порошенка «Солідарність» – голова Голованівської РДА Олег Голімбієвський та голова Петрівської РДА Сергій Завалій, а також перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.

Заступники голів райдержадміністрації є членами партії «БПП «Солідарність», Радикальної партії Олега Ляшка, Партії пенсіонерів України.

Хоча офіційно голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко не входить до списку жодної партії, однак він виступав на конференції Кіровоградської територіальної організації «БПП «Солідарність». Відповідні фото розміщені на сторінці політичної сили в мережі Facebook. А батько посадовця Анатолій Кузьменко – народний депутат, член депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у Верховній Раді.

20.11.2018 Kropuvnitskiy partiya

«Нині не йде мова про порушення законодавства, оскільки офіційно не розпочався виборчий процес. Але варто нагадати, що згідно зі статтею 3 Закону України "Про вибори Президента України" заборонено втручання органів державної влади, органів місцевого самоврядування у виборчий процес», – зазначила координаторка громадської мережі ОПОРА в Кіровоградській області.

І додала, що згідно із Законом України участь у передвиборній агітації забороняється органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, їх посадовим і службовим особам у робочий час.

Із всеукраїнським аналізом партійної приналежності предстваників місцевих органів влади можна ознайомитись за посиланням.