Ризик масштабного підкупу виборців в Україні є високим, і дуже важливо прийняти закон, який введе санкції за це. Про це заявила радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба на зустрічах з депутатами Європарламенту, представниками Європейської комісії під час дводенного візиту до Брюсселю, організованого Європейською платформою за демократичні вибори.

Приводимо декілька тез з виступу Ольги Коцюруби

Введення пропорційної виборчої системи

Одним із ключових аспектів виборчої реформи в Україні є скасування змішаної системи на парламентських виборах, яку слід замінити повністю на пропорційну систему з відкритими партійними списками. З 2012 року введення пропорційної виборчої системи рекомендувала Венеціанська комісія та Парламентська асамблея Ради Європи.

Законопроект про новий Виборчий кодекс, який запроваджує пропорційну виборчу систему, пройшов перше читання у парламенті.

Законопроект про Виборчий кодекс ґрунтується на законопроекті, який був підготовлений у 2010 році. Більшість ключових положень, що стосуються, зокрема, реєстрації виборців, виборчих фондів та апеляційних процедур, є застарілими та не відповідають чинному законодавству. Крім того, законопроект не передбачає належної процедури переведення голосів на мандати, що означає, що кількість обраних на виборчому окрузі народних депутатів відповідає явці виборців, а не кількості зареєстрованих на цьому виборчому окрузі виборців. Таким чином, законопроект потрібно суттєво переглянути.

Нарешті, але не менш важливо, зараз у парламенті немає більшості, щоб підтримати пропорційну виборчу систему та цей конкретний законопроект про Виборчий кодекс.

Гармонізація виборчого законодавства

У разі невдалого прийняття нового Виборчого кодексу необхідно принаймні гармонізувати чинне законодавство. В даний час три виборчі закони регулюють ті ж процедури виборів по-різному. Також немає існуючого закону щодо регулювання політичної агітації, фінансування виборчих кампаній, підрахунку голосів та процедур створення виборчих комісій.

Реформа органу управління виборами 

Строк повноважень 12 з 15 членів Центральної виборчої комісії закінчився 4 роки тому, повноваження ще одного члена ЦВК закінчилися у лютому 2017 року. Заміна членів ЦВК є одним з найвидатніших та найважливіших кроків, які б забезпечили впевненість та незалежність у діяльності ЦВК. Щоб бути незалежною та відповідати Кодексу належної практики Венеціанської комісії з питань виборів, майбутня ЦВК повинна мати принаймні одного представника від кожної парламентської фракції.

Склад ЦВК затверджує парламент за поданням Президента. На даний момент в поданні немає представників «Опозиційного блоку». Також Президент подав 14 кандидатів на 13 місць, що дає підстави представникам ВО «Батьківщина» боятися, що їхнього єдиного кандидата парламентська більшість може не підтримати. Новий склад ЦВК повинен бути змінений перед майбутніми президентськими виборами 2019 року.

Ефективні покарання за порушення виборчого законодавства та ефективне розслідування правопорушень

Велика кількість порушень під час виборів та відсутність судового переслідування призводять до недовіри громадськості до виборчого процесу. Опитування, фінансоване Радою Європи (з експертною підтримкою ОПОРИ), яке було опубліковано в 2017 році, підтверджує, що 68% респондентів не задоволені справедливістю виборів в Україні, а лише 19% - задоволені. Лише 16% громадян готові повідомити про хабар правоохоронним органам. Згідно з опитуванням, проведеним ОПОРОЮ, навряд чи особи, яка відповідальні за фальсифікацію виборців, були покарані.

Експерти ОПОРА разом з Міністерством внутрішніх справ розробили проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства (законопроект № 8270). Законопроект передбачає можливість проведення слідчих дій та збору належних доказів фальсифікації виборців. Законопроект також вносить відповідальність за підкуп кандидатів і виборців.

Рекомендації

  • Міжнародна спільнота має наполягати на запровадженні пропорційної виборчої системи в Україні
  • Міжнародна спільнота має просувати прийняття закону про санкції проти злочинів у сфері виборів
  • Міжнародна спільнота має вимагати переобрання нового складу Центральної виборчої комісії на основі пропорційного представництва парламентських фракцій