Ужгород як місто-переможець конкурсу «Відкритий виклик» отримало аудит інформації, розпорядником якої є муніципалітет. Також міська влада має можливість розгорнути онлайн-сервіс Good education та Портал відкритих даних.

Про це 27 березня повідомили координатор Громядянської мережі ОПОРА у Закарпатській області та аналітик ініціативи «Дані міст»

Конкурс мав на меті допомогти містам-переможцям впровадити політику відкритих даних. Ужгород отримав доступ до серії освітніх заходів, а також для міста була розроблена методологія аудиту даних. Ця методологія дозволила інвентаризувати дані муніципалітету без втручання у внутрішню роботу мерії сторонніх людей.

Керуюча справами виконкому міської ради Олена Макара зауважила, що за неповні півроку участі міської ради у конкурсі “Відкритий виклик” було проведено величезну кількість роботи, яка має і надалі продовжуватися. Також вона висловила зацікавленість у запуску Good education.

Це онлайн-сервіс, створений на основі відкритих освітніх даних. Він дає змогу батькам обирати навчальний заклад, зважаючи на рівень безпеки мікрорайону, якість освіти, рівень вчителів, результати ЗНО тощо. «Дані міст» готові розгорнути для Ужгорода локальну версію цього civictech-продукту.

Представив результати проведеного аудиту та висловив рекомендації, як покращити існуючу ситуацію з впровадженням політики відкритих даних у місті. З детальним аудитом даних міста Ужгород можна ознайомитися за цим посиланням: https://audyt.danimist.org.ua/

Співпраця в рамках проекту “Відкритий виклик” була плідною. Він відзначив прогрес міської ради щодо впровадження політики відкритих даних. Також зауважив, що наступним етапом має стати розробка та впровадження нормативно-правових актів для якісної реалізації цієї політики у місті, а також створення нових, якісних наборів даних які мають стати джерелом для створення корисних сервісів для міста.

«Дані міст» також можуть розгорнути в Ужгороді Портал для таких наборів. Уже функціонують версії для інших міст-переможців конкурсу «Відкритий виклик»: КоломиїРівногоВознесенська.

Нагадаємо, «Дані міст» - це opendata-ініціатива, співорганізаторами якої є Громадянська мережа ОПОРА (Україна) та TechSoup (Польща). Місія – докласти всіх зусиль, аби політика відкритих даних була успішно впроваджена в українських містах. Ми відкриті до співпраці. Є питання чи пропозиції? Пишіть сюди: [email protected].