OPENDATA-інтенсив від ініціативи “Дані міст” у Вознесенську зібрав разом місцевих дата-активістів та управлінців з муніципалітету. Спікер Григорій Сорочан представив присутнім актуальні методи роботи з відкритими даними.

Про це повідомили організатори події.

Григорій Сорочан відзначив, що Вознесенськ - одне з найбільш зацікавлених у навчальній програмі міст серед переможців конкурсу “Відкритий виклик”. Зауважив, іщо аудиторія була напрочуд активною та заангажованою у тему під час освітнього інтенсиву.

Учасники особливо активно обговорювали формати в яких публікують дані, а також цікавились програмами для “підчистки” документів, особливу увагу приділили питанню компетенції посадових осіб, які призначені відповідальними за роботу з даними у міській раді.

У Вознесенську ініціативу “Дані міст” представляють партнери - громадська організація “Агентство економічного розвитку”. Координаторка Олена Заворотченко відзначила, що неочікувано до інтенсиву долучилась велика кількість посадових осіб, працівників комунальних установ та підприємств, що свідчить про реальний попит на проведення освітніх заходів саме при роботі з відкритими даними. А також наголосила, що Вознесенськ вже активно працює над ідеєю ініціативи, в реалізації якої команда «Дані міст» зможе допомогти після закінчення проекту.

Нагадаємо, що подія організована в рамках «Відкритого виклику». Саме завдяки перемозі у цьому Конкурсі муніципалітет Вознесенська виграв для міста право на низку ексклюзивних освітніх та практичних заходів з відкриття даних.

«Дані міст» - це opendata-ініціатива, співорганізаторами якої є Громадянська мережа ОПОРА (Україна) та TechSoup (Польща). Місія – докласти всіх зусиль, аби політика відкритих даних була успішно впроваджена в українських містах. Ми відкриті до співпраці. Є питання чи пропозиції? Пишіть сюди: [email protected].