На Одещині станом на 12:00 25 грудня Таїровська територіальна виборча комісія прийняла документи дише у однієї дільничної виборчої комісії. Про це повідомляє координатор ОПОРИ в Одеській області.

Станом на 12:00 Таїровська селищна виборча комісія прийняла виборчу документацію лише у ДВК № 510683 (ж/м Совіньон), однак тільки по виборам Таїровського селищного голови, та виборам депутатів Таїровської селищної ради у виборчих округах №№ 8, 9, 11. Зазначимо, що ТВК прийняла у цієї комісії документацію з другого разу: перший раз комісія була відправлена на складання протоколу з поміткою «Уточнений» через те, що протоколи про підрахунок голосів виборців були взагалі не запаковані.

Щодо протоколу про підрахунок голосів виборців у вибочому окрузі № 10, то ТВК прийняла рішення про повторний підрахунок голосів через неможливість усунути неточності без перерахунку бюлетенів.

Згідно протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 510683 (ж/м Совіньон) на виборах селищного голови найбільшу кількість голосів отримав Олександр Якимович (самовисування) – 209 голосів (33%). Другий з результатом 189 голосів виборців (30%) Тимур Хасаєв (самовисування), третій з 187 голосами (29,7%) – Сергій Обертун (самовисування).

На виборах депутатів Таїровської селщної ради у виборчому окрузі № 8 найбільшу кількість голосів виборців отримав Володимир Синіговець (самовисування), № 9 – Данило Тополовицький (самовисування), № 11 – Всеволод Шаєвський (самовисування).

Раніше Таїровська ТВК не прийняла виборчу документацію і відправила складати протоколи про підрахунок голосів виборців з поміткою «Уточнений» ДВК № 510706 (с. Сухий Ліман) і № 510684 (ж/м Чорноморка). ДВК № 510706 (с. Сухий Ліман) двічі відправлена на уточнення через те, що, у першому випадку, у постанові про транспортування документації не було зазначено субєктів подання членів комісії та, у другому випадку, у протоколах відсутні прізвище членів комісії навпроти підписів, а ДВК № 510684 (ж/м Чорноморка) – через невірно вказану дату на запакованих документах.

За наявною на даний час інформацією, підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях пройшов без конфліктів та сутичок. Явка виборців на дільницях склала 46%.