Голова Таїровської ТВК заявив про погрози його життю. Про це повідомляє координатор Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області.

Ввечері 19 грудня відбулося засідання Таїровської селищної виборчої комісії, на якому представники партії ВО «Батьківщина» вимагали від комісії розглянути рішення Одеського апеляційного адміністративного суду. Суд своїм рішенням від 19 грудня зобов’язав комісію зареєструвати їх висуванця Хасана Хасаєва кандидатом на посаду селищного голови. На той момент комісія ще не отримала рішення суду, проте представники ВО «Батьківщина» надали копію рішення суду.

Однак, як повідомив спостерігачці ОПОРИ Альоні Єгоровій голова Таїровської ТВК Олег Буравльов, комісія вирішила, що необхідно зареєструвати в журналі вхідної документації рішення суду, ознайомитися з ним і потім виносити на розгляд комісії.

«Також голова комісії Олег Буравльов повідомив мені, що він отримав погрозу вбивством від Хасана Хасаєва через небажання розглядати рішення суду на засіданні 19 грудня. За словами Олега Буравльова, він звернувся з цього приводу із заявою до поліції й відповідні дані були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань», - повідомляє спостерігачка ОПОРИ.

На веб-сайті Овідіопольскі новини було оприлюднене фото з даними з цього приводу, внесеними в ЄРДР. Олег Буравльов підтвердив достовірність фото спостерігачці ОПОРИ.

21 12 2017 Odesa ERDR

У тому ж матеріалі також було оприлюднено відео частини засідання, на якому відбувається сварка.

На прохання прокоментувати ситуацію з погрозами, перший заступник голови Одеської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» та член бюро Сергій Веселов заявив, що спочатку потрібно взяти коментар у голови ТВК Олега Буравльова щодо невиконання комісією рішень судів, у прокурора області й керівника Нацполіції щодо нереагування на дії голови ТВК, а вже після цього можна буде говорити про реакцію Хасана Хасаєва. Сергій Веселов у своєму коментарі просить розібратися чому члени ТВК прописані в інших районах області, перевірити списки виборців, оскільки з ними не ознайомлені члени комісій, перевірити, чому виборцям не розносили запрошення. «Коли буде реакція з боку громадських спостерігачів на ці злочини, будемо обговорювати поведінку зацікавлених осіб», - підсумував Сергій Веселов.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

email: [email protected]

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)