В Полтавській області в Щербанівській об`єднаній територіальній громаді знову зафіксовано листівки, які не мають вихідних даних, а також містять ознаки «чорного» піару.

До спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА потрапили листівки, які були розповсюджені по поштових скриньках у під`їздах будинків у селі Розсошенці, яке входить до Щербанівської сільської ради Полтавського району. Листівки містять інформацію про кандидата на посаду сільського голови Ігора Процика, яка містить ознаки «чорного» піару.

Poltavska 12 12 2017 agitaciya 2

Нагадаємо, що раніше в громаді вже були зафіксовані випадки розповсюдження подібних матеріалів, яка мали ознаки «чорного» піару.

У листівці кандидата Ігора Процика називають «мерзотником, який спокійно дерибанить бюджет». Агітка розповсюджується від імені політичної партії «Республіка» та члена партії Олега Слизька.

Враховуючи те, що листівки не містять вихідних даних це містить ознаки порушення частини 2 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори», де зазначено, що «друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється».

Враховуючи висловлювання проти кандидата, це може містити ознаки порушення частини 5 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», якою «забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію - суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями».

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА звернулись Олег Слизька, аби той прокоментував ситуацію.

«Я взагалі вперше чую про ці листівки. Та й кандидата Ігора Процика, про якого йдеться в тексті, я особисто не знаю, аби подібне писати. Більш того, я не є керівником Полтавського обласного осередку політичної партії «Республіка», – зазначив Олег Слизько.

Poltavska 12 12 2017 agitaciya 1

Він також додав, що керівництво обласного осередку «Республіка» прийняло рішення знайти того, хто розповсюджує листівки, а також планує звернутись з заявою до поліції.

Представники ОПОРИ зв`язались з начальником відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Полтавській області Юрієм Сулаєвим, аби дізнатись, чи були подані заяви до поліції стосовно подібних інцидентів у Полтавській області.

«Станом на сьогодні ми не маємо жодних заяв стосовно цих і попередніх інцидентів», - прокоментував Юрій Сулаєв.

Громадянська мережа ОПОРА закликає кандидатів не порушувати закон та вести чесну боротьбу, а також застосовувати виключно конкурентні методи боротьби протягом виборчого процесу та утриматись від «чорного» піару проти конкурентів.

Зазначимо, що 24 грудня вибори відбудуться в Щербанівській сільській об`єднаній територіальній громаді, до якій відносяться села Щербані, Гора, Горбанівка, Нижні Млини, Розсошенці, Тютюнники, Шмиглі, а також Тростянецька сільська рада (села Великий Тростянець, Буланове, Вищі Вільшани, Квіткове, Малий Тростянець, Нижні Вільшани, Пожарна Балка, Сапожине).

А також нагадаємо, що вибори у Полтавський області 24 грудня пройдуть відразу у семи громадах: Петрівсько-Роменській сільській, Козельщинській селищній, Машівській селищній, Щербанівській сільській, Оболонській сільській, Заворклянській сільській та Мачухінській сільській об`єднаних територіальних громадах.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)