АНОНС

Круглий стіл на тему «Маніпуляції під час виборів на Волині»

31 жовтня, в п’ятницю, об 11:00 у Волинському прес-клубі (Луцьк, вул. Шевченка, 14) відбудеться круглий стіл на тему маніпуляцій під час виборів на Волині, що організовується Громадянською мережею ОПОРА, Комітет виборців України на Інститутом масової інформації.

Як показують емпіричні дослідження, пересічний виборець зазвичай робить висновки про кандидата в президенти чи депутати за тим образом, який створюють і подають йому медіа та інші носії інформації. Саме тому для суб'єкта виборчого процесу це - хороше джерело маніпуляцій.

Про те, якими були маніпуляції на інформаційних носіях під час виборів на Волині і наскільки вони є законними, йтиметься під час дискусійної зустрічі у Волинському прес-клубі.

Серед спікерів, зокрема, будуть:

Богдана Стельмах, регіональний представник Інституту масової інформації у Волинській і Рівненській областях;

Михайло Шелеп, координатор виборчих програм Громадянської мережі  ОПОРА  у Волинській області;

Юрій Кресак, голова обласної організації Комітету виборців України.

До участі запрошуємо журналістів і керівників медіа, представників виборчих штабів, громадських активістів.

Вхід вільний, реєстрація за місцем проведення, кількість місць обмежена.

Детальніше про захід:
Мая Голуб, Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
 095 747 68 32, [email protected]
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Мапа порушень:http://map.oporaua.org/
Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)