Після оприлюднення даних про освіту міська влада міста Банда-Ачех (Індонезія) виявила недоліки в роботі шкіл, які вважались зразковими.

ethrtjn1

Про це журналістам видання GovInsider розповів Андреас Павелке, директор лабораторії Open Data Labs Джакарти.

«Ми намагаємося розширювати можливості місцевих креативних громад за допомогою полегшення доступу до державних даних та їх використання», - говорить він.

ODL - це організація, що працює з соціальними проблемами, які можна вирішити за допомогою відкритих даних.

 

Банда-Ачех, Індонезія

банда ачех

Команда Андреаса співпрацювала з міською владою міста Банда-Ачех, щоб опублікувати дані про освіту. Зокрема, результати роботи шкіл, бюджети, інфраструктуру та співвідношення «вчитель-учень».

«Ця інформація дуже корисна вчителям, батькам та громадським організаціям - вона може підтримувати дискусію про те, як поліпшити освіту в Банда-Ачех", - говорить він.

Спільно з місцевими партнерами, ODL забезпечила випуск 16 наборів даних від міського відділу освіти. Грамотність даних також є великим пріоритетом для ODL, тому команда навчала потенційних користувачів, у цьому випадку педагогів та батьків, як аналізувати та викладати дані у зрозумілій формі.

«Мало відкрити - ви також повинні навчити людей використовувати ці дані», - говорить Павелке. – «Наступний крок - використовувати результати з аналізу даних для залучення до спільної роботи урядів та суспільства».

Потім ODL провів зустріч для громадян Банди-Ачех, щоб представити свої висновки офіційним особам у галузі освіти. Виявилося, що деякі найкращі школи не працюють як треба, а інші не використовували кошти, призначені для інфраструктури чи для покращення навчання учнів.

Чиновники зараз працюють, щоб з'ясувати, що в цих школах пішло не так, надаючи громадянам інформацію про прогрес їхньої роботи.

Матеріал перекладено командою Громадянської мережі ОПОРА ініціативи «Дані міст».

 

Фото: by Arto Marttinen (https://unsplash.com/photos/HrBCuCezGqE) [CC0], via Wikimedia Commons (ліцензія на повторне використання з некомерційною метою)