За результатами перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах Одеської області, які відбулися 29 жовтня 2017 року, було обрано 266 депутатів та 11 голів місцевих рад, більшість з яких - самовисуванці.

Дев’ять новообраних місцевих голів в ОТГ Одещини були зареєстровані кандидатами як самовисуванці та двоє -  за висуванням партій. При цьому троє голів-самовисуванців мають партійну приналежність: Сергій Хрустовський є членом Аграрної партії України, Сергій Паламарчук – партії «Відродження» та Віктор Дяченко – «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Голова Цебриківської сільської ради Тетяна Матрос була висунутою ВО «Батьківщина», однак є безпартійною. 

Восьмеро з новообраних голів були переобраними на свої посади. При цьому четверо з них займають посаду місцевого голови з 2006 року.

News Odesa 10.11.2017 1  

108 новообраних  депутатів місцевих рад є самовисуванцями. Серед партій найбільшу кількість представників в місцевих радах отримала ВО «Батьківщина» у якої 47 депутатів; Аграрна партія України - 33 депутати, «Опозиційний блок» - 22 та «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - 14. Найменше депутатських мандатів отримали: УКРОП – один депутат, «Рух нових сил Михайла Саакашвілі» - двоє кандидатів, а також по три депутати від «Української морської партії Сергія Ківалова» і «Народного фронту». Серед обраних депутатів 172 чоловіки і 94 жінки.

Найбільша кількість самовисуванців була обрана до Авангардівської селищної та Дальницької сільської рад: по 17 депутатських мандатів.

У Старокозацькій та Цебриківськівській ОТГ найбільше депутатських мандатів отримали висуванці політичних партій: до Старокозацької сільської ради увійшло 14 представників Аграрної партії України і лише 7 самовисуванців, а до Цебриківської селищної ради обрано 10 депутатів від ВО «Батьківщина», 4 – від Агарної партії України,  3 - від «Опозиційного блоку» один депутат від БПП «Солідарність», а також 3 самовисуванці.

 

Також зазначимо, що в чотирьох округах Одеської області рішенням територіальних виборчих комісій призначено повторне голосування. Зокрема, вибори пройдуть для обрання депутатів в округах №9, 12 Дальницької ОТГ, в окрузі № 12 Старокозацької ОТГ та окрузі №5 Цебриківської ОТГ.