Оксана Юринець – молодий доцент НУ «Львівська Політехніка» та депутат Львівської обласної ради. Молода, амбітна і успішна жінка зараз кандидатує від УДАРу у мажоритарному виборчому окрузі № 117 (Франківський район міста Львова)

Спокійну сплановану кампанію кандидатки перевернув з ніг на голову звичайний студентський жарт, який заполонив соціальні мережі. Студенти зняли відео, яке закріпило за кандидаткою стійку асоціацію як «нормальної баби». А Ви б не запам’ятали її після перегляду?

 

Юринець довго в особистих бесідах змушена була пояснювати, що вона не має жодного стосунку до реклами. Були підозри навіть на «чорний піар» і хитромудрі ходи супротивників. За кілька тижнів штабу не залишилося нічого іншого, окрім як «вибити клин клином» і відповісти роликом власного виробництва зі схожою стилістикою:

 

Це все нагадує політичний хід команди Обами, коли той ще проводив свою передвиборчу кампанію. Знятий політтехнологами ролик за мотивами відомої реклами пива «Будвайзер» заполонив тоді соціальні мережі.

Оригінальна комерційна реклама:

http://youtu.be/z6ukn6HHSRE

Політична реклама Обами:

http://youtu.be/Qq8Uc5BFogE

Обама в мережевих війнах став переможцем. Чи стане переможницею Оксана Юринець? Чи вдасться їй переконати виборців, що вона не «нормальна баба» або що «нормальна баба» - це саме вона?

Детальніше:
Андрій Дутчак,
Координатор спостереження за парламентськими виборами у Львівській області
063 628 68 44

Додатково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.