У Запорізькій області спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували підвіз виборців до дільниць, а саме у Кирилівській та Якимівській ОТГ.

Так, у селі Охрімівка Кирилівської ОТГ зафіксовано підвіз виборців до дільниці №230619.

За словами однієї з пасажирок і водія автобуса, підвіз організовано Кирилівською селищною радою з метою доставки на виборчу дільницю: «Мене привезли на машині… від якоїсь виборчої кампанії. Парень молодий приїхав, забрав… а тепер повезе нас додому».

Подібний інцидент зафіксовано і в смт Якимівка на виборчій дільниці №230601.

Обидва інциденти представники ОПОРИ зафіксували на відео.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, всі дії з організації та проведення виборів можуть фінансуватися або з коштів бюджету, або за рахунок кошів виборчого фонду. Тільки визначені законом способи фінансування можуть гарантувати дотримання принципу рівності кандидатів. При наявності фактів підвезення виборців правоохоронні органи повинні перевірити, за які кошти здійснювалося таке підвезення, чи підвозилися лише прихильники окремих кандидатів.

Нагадаємо, вибори відбуваються в 10 ОТГ Запорізької області (Підгірненська, Новоуспенівська, Чкаловська, Петро-Михайлівська, Воздвижівська, Плодородненська, Приазовська, Кирилівська, Якимівська, Новобогданівська).

 

Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.