У с. Білозерка члену ДВК на мобільний телефон прийшло смс-повідомлення з закликом голосувати за кандидатку на посаду голови Білозерської ОТГ. Про це повідомляють спостерігачі громадянської мережі ОПОРА.

На ДВК №650048 члену комісії Ірині Ілюк прийшло смс-повідомлення з агітацією голосувати за кандидатку на посаду голови Білозерськкої ОТГ Антоніну Чередник.

News Kherson 29.10.2017 sms z agitacieu

З цього приводу кандидатка в депутати Білозерської ОТГ Валентина Бойко звернулася до поліції. Відбувся виїзд слідчо-оперативнї групи.

News Kherson 29.10.2017 sms z agitacieu povidomlennia do policii

Як зазначила кандидатка в депутати Білозерської ОТГ Валентина Бойко: «Ілюк звернулася до мене й показала смс-повідомлення, яке їй надійшло. У повідомленні містилося прохання обдзвонити знайомих, аби якомога більше людей прийшло на вибори та проголосували за Антоніну Чередник. Я звернулася до чергової нашої дільниці, викликала поліцію та надала покази», - розповіла вона.

За її словами, номер мобільного телефону, з якого відбулася розсилка, належить  депутату обласної ради від «БПП «Солідарність» та голові фракції Марині Чернишовій.

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА неодноразово пробував додзвонитися за номером, з якого здійснювалась розсилка, але слухавку ніхто не бере.

Нагадаємо, 24 жовтня чинна голова Томиної балки та кандидатка на голову Білозерської ОТГ Антоніна Чередник заявила про початок кампанії з ознаками «чорного» піару проти неї. 

Варто зазначити, що за агітацію в  день голосування статтею 212-10  КУпАП передбачена адміністративна відповідальність.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

ДовідковоГромадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.