Від однієї ДВК Констянтинівської ОТГ на Херсонщині для організації голосування за межами дільниці виїхало двоє членів комісії замість трьох. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Від ДВК №650299 в с. Костянтинівка Горностаївського району Констянтинівської ОТГ для організації голосування за межами дільниці виїхало двоє членів комісії замість трьох. Один з кандидатів склав акт щодо цього інциденту. Зауваживши цю помилку, цих членів комісії повернули до ДВК та доукомплектували третьою особою.

Така ж ситуація склалася і в ДВК №650320 в селі Воскресенка, ДВК №650321 в селі Нововасилівка та ДВК №650313 в селі Шотівка Іанівської ОТГ Херсонщини.

Відповідно до частини 9 статті 78 Закону України «Про місцеві вибори», голосування виборців за місцем їх перебування організовують не менш як три члени дільничної виборчої комісії, визначені рішенням виборчої комісії. Такі члени виборчої комісії повинні бути представниками різних суб’єктів подання.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можназвертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.