21 жовтня Київський апеляційний адміністративний суд постановив достроково припинити повноваження усього складу Ічнянської міської виборчої комісії Чернігівської області, у зв’язку із систематичним порушенням комісією Конституції України та Закону України «Про місцеві вибори».

Нагадаємо, 20 вересня Ічнянська міська виборча комісія прийняла рішення №3 «Про утворення територіальних виборчих округів з виборів депутатів Ічнянської міської громади Чернігівської області» та, відповідно, сформувала 26 виборчих округів для проведення перших виборів депутатів міської ради та голови Ічнянської міської громади.

27 вересня Чернігівський окружний  адміністративним суд  розглянув справу за адміністративним позовом виборця Вікторії Борщенко з клопотанням визнати протиправним і скасувати рішення Ічнянської ТВК щодо формування територіальних виборчих округів для проведення виборів. Свої вимоги позивачка обґрунтувала тим, що Ічнянська ТВК утворила виборчі округи без дотримання зваженого балансу до категорії середньої кількості виборців у кожному з утворених округів, чим створила  нерівні умови для виборців та потенційних кандидатів у цих виборчих округах. Суд ухвалив рішення позов задовольнити частково: рішення та постанову Ічнянської міської виборчої комісії №3  від 20 вересня 2017 року визнати протиправними та скасувати.

29 вересня Київський апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційну скаргу Вікторії Борщенко та постановив визнати протиправними та скасувати постанову Ічнянської міської виборчої комісії №3 від 20 вересня 2017 року (якою утворено територіальні виборчі округи для проведення виборів) та рішення Ічнянської міської виборчої комісії №3 від 20 вересня 2017 (яким затверджено територіальні виборчі округи); зобов'язав Ічнянську міську виборчу комісію утворити територіальні виборчі округи згідно зі статтею 17 Закону України “Про місцеві вибори” (далі - Закону).

30 вересня на засіданні комісії прийнято рішення про те, щоб Постанову №3 про утворення територіальних виборчих округів визнати чинною, незважаючи на рішення судів. 04 жовтня 2017 року Чернігівським окружним адміністративним судом прийнято рішення визнати протиправним та скасувати рішення про визнання Постанови № 3 чинною та зобов’язати комісію сформувати округи згідно з положеннями статті 17 Закону. 07 жовтня Рішенням Київського апеляційного суду постанову суду залишено без змін.

12 жовтня Ічнянська ТВК на виконання рішення суду провела засідання, проте утворила 26 територіальних виборчих округів для проведення перших виборів з аналогічним поділом кількості виборців у межах виборчих округів. По суті, комісія ще раз прийняла аналогічне рішення, яке вже двічі було визнане судом, як протиправне.

17 жовтня 2017 року рішенням суду за позовом суб’єкта виборчого процесу Ічнянської районної партійної організації політичної партії  “Наш Край” визнано протиправною та скасовано постанову Ічнянської міської виборчої комісії №22 від 12 жовтня 2017 року «Про виконання постанови Чернігівського окружного адміністративного суду від 04.10.2017 року в справі №825/1536/17», відповідно до якої було повторно утворено ті ж самі округи; знову зобов’язано Ічнянську міську виборчу комісію утворити округи згідно з положеннями статті 17 Закону.

Крім того, позивач також просив скасувати рішення про «Про затвердження тексту бюлетеня в багатомандатному виборчому окрузі для депутатів та голови до Ічнянської міської ради Ічнянського району Чернігівської області», оскільки воно приймалося з врахуванням округів, рішення про формування яких скасовувалося  за рішенням суду, cудом першої інстанції ця позовна вимога задоволена не була. Проте 21 жовтня Київський апеляційний адміністративний суд за апеляційною скаргою прийшов до висновку про обгрунтованість даної вимоги та визнав протиправною і скасував постанову Ічнянської міської виборчої комісії №20 від 11 жовтня 2017 року «Про затвердження тексту бюлетеня в частині затвердження тексту бюлетеня в багатомандатному виборчому виборчому окрузі для депутатів до Ічнянської міської ради. Оскільки позивач не є суб’єктом правовідносин щодо виборів голови, то в частині визнання недійсними бюлетенів з виборів голови судом відмовлено.

Крім того, судом достроково  припинено повноваження усього складу Ічнянської міської виборчої комісії у складі (перелік керівного складу та членів комісії). Колегія суддів вважає, що в справі є достатньо доказів, що підтверджують, що комісією неодноразово та послідовно приймалися рішення, які не грунтуються на вимогах закону та порушують права суб’єктів виборчого процесу, що в своїй сукупності свідчать про наявність у діях відповідача систематичного порушення, за яке в розумінні Закону України “Про місцеві вибори” можуть наступати наслідки, передбачені ч. 3 cтатті 29, та неможливість забезпечити сформованим складом цієї комісії організації підготовки та проведення виборів.

Наразі залишається невизначеною ситуація з підготовки та проведення перших виборів у Ічнянській об’єднаній територіальній громаді. За словами представників виборчої комісії, офіційного рішення суду до Ічнянської районної виборчої комісії (орган, що утворив Ічнянську міську виборчу комісію) не надходило та на сайті суду не оприлюднено, тому правових підстав для формування нової Ічнянської міської виборчої комісії районна ТВК не вбачає.

Звертаємо також увагу, що рішенням Київського апеляційного адміністративного суду від 21 жовтня 2017 року (справа № 825/1628/17) скасовано текст виборчих бюлетенів з виборів депутатів Ічнянської міської ради у багатомандатному виборчому окрузі, натомість текст бюлетеня з виборів міського голови залишається дійсним.

При цьому передвиборна агітація у громаді триває: політичні партії та кандидати на посаду Ічнянського міського голови зустрічаються з виборцями, із наметів з партійною символікою розповсюджуються агітаційні матеріали.

Громадянська мережа ОПОРА продовжує спостерігати за розвитком подій в Ічнянській ОТГ та інформуватиме про перебіг виборчого процесу.

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, комісією справді допущено порушення при формуванні виборчих округів та не виконано рішення суду, відповідальні за це члени виборчої комісії повинні були понести за це порушення юридичну відповідальність, таким чином рішення Київського апеляційного адміністративного суду в частині припинення повноважень комісії є цілком обґрунтованим. У випадку належного та вчасного реагування виборчої комісії на рішення суду, ситуація, яка виникла на сьогодні, не мала б місце.

Рішення суду не було направлено до  Ічнянської районної виборчої комісії для формування нового складу виборчої комісії. З іншого боку, проведення та встановлення результатів виборів складом комісії, припиненим рішенням суду, потягне за собою юридичний наслідок визнання всіх подальших рішень та дій протиправними, внаслідок вчинення їх неповноважним органом.

Проте  юридичним наслідком цього порушення не може бути зрив виборчого процесу. Кандидати давали згоду  балотуватися у  виборчих округах, які були сформовані на момент їхнього висування та здійснювали в межах цих округів перeдвиборну агітацію, яка фактично знаходиться  на останній стадії. Таким чином без порушення пасивного виборчого права кандидатів на сьогоднішній день приведення виборчих округів до вимог ч. 4, 5 статті 17 Закону України “Про місцеві вибори” вже неможливе. Виборча комісія та суб’єкти виборчого процесу повинні досягнути згоди виходячи з верховенства права (в даному випадку  права кандидата бути обраним), і не ставити під питання подальший хід виборчого процесу через допущені виборчою комісією процедурні порушення порядку формування округів.

В законі слід було б передбачити можливий термін скасування рішення про утворення округів, який не повинен накладатися на процес висування кандидатів.

В Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Веб-сайтФейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.