У Лохвицькій територіальній громаді зафіксовано поширення друкованих агітаційних матеріалів «проти» кандидата на посаду голови Лохвицької ОТГ, а нині діючого голову міста Віктора Радька. Поліція затримала особу, яка розповсюджувала агітацію.

Листівка «Ти вже скинувся мені на зарплату?» містила інформацію про заробітну плату кандидата на посаду міського голови Віктора Радька. Зокрема, «станом на 2017 рік тільки міський голова Радько В. І., його заступники Шрамко С. Ю., Лахач А. І та секретар міської ради Даценко Т. В. отримуюють з міського бюджету більше одного мільйона гривень у вигляді заробітних плат та премій».

News Poltavska 19.10.2017 2 agitatsiia 1

Агітація включала Постанову рішення №2 від 15.12.2016 року Лохвицької міської ради про умови оплати праці міського голови міста Лохвиця Віктора Радька, а також графік «Зарплата міського голови», згідно якої протягом 2016 року Віктор Радько отримував заробітну плату у розмірі 25 тисяч гривень.

За словами кандидата Віктора Радька, міська рада Лохвиці дійсно прийняла рішення про підвищення заробітної плати, проте ця плата не досягає цифри у 25 тисяч гривень.

«Ця постанова рішення справжня. Проте, на той момент, в мене була зарплата в 1700 гривень. Тому, ні про які 25 тисяч мови йти не може. Це є маніпуляція думкою виборців», - сказав Віктор Радько.

News Poltavska 19.10.2017 2 agitatsiia 2

Відповідно до офіційної декларації, поданої Віктором Радьком, протягом 2016 року заробітна плата, отримана за місцем роботи, становила  125 774 грн, тобто 10 481 грн на місяць.

News Poltavska 19.10.2017 2 deklaraciia

Для спостерігачів ОПОРИ в Нацполіції Полтавської області підтвердили факт затримання жінки, котра розповсюджувала незаконні агітаційні матеріали. Щодо неї складений протокол про адміністративне правопорушення. Жінці загрожує штраф у розмірі від 170 до 510 гривень.

Відповідно до частини 5 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію - суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями.

Окрім цього, листівка не містила належних вихідних даних. Так, згідно з частиною 2 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори» друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється.

Нагадаємо, у виборах на посаду міського голови Лохвицької ОТГ приймають участь п'ять кандидатів: самовисуванці Віктор Радько, Сергій Призь та Тетяна Костенко, представник «Свободи» Микола Голінка, та В'ячеслав Демчук від ВО «Батьківщина».

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт|Фейсбук |Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)