13 жовтня Лохвицька районна виборча комісія провела засідання щодо утворення дільничних виборчих комісій, проте відповідну Постанову про формування ДВК Лохвицька міська та Сенчанська сільська виборчі комісії досі не отримали.

Згідно з частиною 8 статті 23 Закону України «Про місцеві вибори» рішення про утворення дільничної виборчої комісії оприлюднюється територіальною виборчою комісією, що утворила дільничну виборчу комісію, з відомостями про її склад у місцевих засобах масової інформації або в інший спосіб, визначений цією територіальною виборчою комісією, не пізніше наступного дня з дня утворення дільничної виборчої комісії. Рішення про зміни у складі дільничної виборчої комісії оприлюднюється у порядку та у строки, встановлені цією частиною, однак не пізніше останнього дня перед днем голосування.

Станом на 18 жовтня голова Лохвицької районної виборчої комісії Олександр Середін не надав інформації про новоутворені ДВК для Лохвицької міської та Сенчанської сільської виборчих комісій.

Дільничні виборчі комісії Сенчанської об`єднаної територіальної провели свої перші засідання без печаток, адже районна комісія їх не надала.

17 жовтня впродовж дня члени виборчих комісій неодноразово звертались до голови Лохвицької районної виборчої комісії, вимагаючи Постанову засідання, на що Олександр Середін, зі слів членів комісії, відповідав:

«Постанови та печатки отримаєте лише під час навчання членів ДВК, так як склад комісії не остаточний і буде змінюватись».

На телефонні дзвінки від спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА Олександр Середін не відповідає. При цьому, приміщення Лохвицької районної виборчої комісії зачинене і на дошці оголошень не має повідомлень.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можна звертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів – (044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Дар`я Черкашина,

координаторка громадського спостереження за виборами у Полтавській області

тел.:099 674 45 65

email: [email protected]

Веб-сайт|Фейсбук |Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.