Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позивних вимог голови Юр’ївської районної організації Республіканської партії щодо скасування постанови про формування Юр’ївської селищної комісії. Відповідне рішення суд прийняв 21 вересня.

Нагадаємо, що у своєму позові голова Юр’ївської районної організації Республіканської партії України Володимир  Довбиш просив суд визнати протиправною та скасувати Постанову Юр'ївської районної виборчої комісії №1 від 14 вересня 2017 року «Про формування складу Юр'ївської селищної виборчої комісії» та  зобов'язати Юр'ївську районну виборчу комісію провести жеребкування щодо призначення голови, заступника голови та секретаря Юр'вської селищної виборчої комісії з участю всіх членів Юр'ївської селищної виборчої комісії, які дали відповідну згоду зайняти керівні посади у ТВК.  

Рішенням суду позовні вимоги позивача щодо Юр’ївської районної виборчої комісії відхилено в повному обсязі. 

Голова Юр’ївської районної виборчої комісії Петро Брьохов зазначив, що рішення комісії приймалося відповідно до чинного законодавства.

Відповідно до ст. 22 ЗУ «Про місцеві вибори»до складу територіальної виборчої комісії обов’язково включаються кандидатури, запропоновані місцевою організацією політичної партії, про утворення депутатської фракції якої оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання.

Кандидатури від місцевих організацій партій - по одній кандидатурі від місцевої організації однієї політичної партії, включаються до складу територіальних виборчих комісій за результатами жеребкування, що проводиться виборчою комісією, яка формує склад відповідної територіальної виборчої комісії, відповідно до постанови ЦВК № 163 від 10.08.2015 р. (Про Порядок проведення жеребкування щодо включення кандидатур до складу територіальних виборчих комісій з виборів депутатів обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, сільських, селищних міських голів та старост сіл, селищ), перед формуванням складу комісії.

Виборчі комісії, одночасно з формуванням складу територіальної виборчої комісії призначають голову, заступника голови, секретаря такої виборчої комісії.  Голова, заступник голови та секретар територіальної виборчої комісії мають призначатися від різних суб’єктів подання, визначених частиною другою цієї статті.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори17; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Починаючи з 11 вересня у 24 областях працюватимуть 69 довготермінових спостерігачів. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.