18 травня у Павлограді представники громадянської межі ОПОРА під час зустрічі зі студентами Західнодонбаського інституту Міжрегіональної Академії Управління Персоналом розповідали про вичерпність енергетичних ресурсів та їхню цінність для кожного громадянина.

Молоді, яка вже є свідомим користувачем ресурсів, активісти розповіли про негативний вплив нераціонального енергоспоживання на навколишнє середовище. Йдеться про те, що природні ресурси мають свій ліміт, а надмірне виробництво і використання електроенергії шкодить атмосфері.

«Незабаром студенти увійдуть у самостійне життя, і проблеми комунального сектору та сімейного бюджету стануть для них надзвичайно актуальними. Тому важливо підготувати молодь до реалій споживання ресурсів», - зазначив місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм ГМ ОПОРА.

Представники ОПОРИ навели перелік методів, які на практиці допомагають економити побутові ресурси. Наприклад, звичайна заміна ламп розжарювання на енергозберігаючі дозволить втричі зменшити споживання електрики. Використання душу замість ванної суттєво знизить кількість затраченої води. Щільно утеплені вікна та двері зможуть уберегти від втрат тепла.

19 05 17 01

Для моніторингу і постійного контролю споживання комунальних благ активісти порадили облаштувати у квартирі і будинку відповідні лічильники.

ОПОРівці також звернули увагу на сучасні технології, що впливають на економію. Популярним і доступним є аератор для кранів. Він дозволяє скоротити витік води і при цьому зберегти звичайний тиск у трубах. Таким чином можна отримати економію води: з 15 літрів до 6 літрів за хвилину.

Викладач Західнодонбаського інституту МАУП Ренат Абдулов розповів: «Наш ВУЗ давно цікавиться темою енергозбереження. На базі закладу проходили конференції, присвячені питанням енергоефективних технологій та альтернативної енергетики. Такі зустрічі з активістами корисні як для студентів, так і для педагогічного колективу».

Для загального ознайомлення волонтери передали плакати з порадами щодо енергоощадності у побуті, розроблені Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.