20 березня у Рівному відбулася перша робоча нарада щодо розгляду громадських пропозицій для розробки Обласної програми енергоефективності. На заході були присутні представники структурних підрозділів Рівненської облдержадміністрації, активісти Громадянської мережі ОПОРА та Екоклубу.

Учасники зустрічі ознайомились з Вимогами до розробки нової Програми енергоефективності (коротка версія – http://ecoclubrivne.org/download/5549/; повна версія – https://goo.gl/P2OePt). У них відображено пропозиції, зібрані від громадян, представників бізнесу та науковців Рівненської області. Документ поділений на 6 розділів, кожен з яких має короткий опис та загальну характеристику рекомендацій.

Представники департаментів, які відповідають за реалізацію заходів з енергоефективності та функціонування інженерних систем енергопостачання, зобов’язалися опрацювати одержані вимоги та в межах своєї компетенції внести корективи/пропозиції/зауваження до них.

Наступна зустріч запланована за тиждень для розробки «технічних вимог» до Програми енергоефективності. Саму ж Програму планують розробити до серпня 2017 року.

21 03 17 01

Нагадаємо, 17 березня відбулася сесія Рівненської обласної ради, на якій громадськість закликала депутатів облради не голосувати за проект рішення «Про Обласну програму енергоефективності на період до 2020 року». Місцеві активісти рекомендували депутатам надіслати до Департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності облдержадміністрації вимогу розробити якісну Програму з урахуванням законодавчих та громадських вимог. У результаті депутати підтримали альтернативний проект рішення: ухвалити Обласну програму співфінансування заходів з енергоефективності в бюджетних установах на 2017 рік та розробити якісну Обласну програму енергоефективності на 2018-2025 рік, залучивши до роботи громадськість, бізнес та усіх зацікавлених сторін.

«Перша спільна зустріч продемонструвала, що департаменти Рівненської ОДА (зокрема ЖКГ, енергетики та енергоефективності) готові співпрацювати та спільно напрацьовувати якісну Програму. Однак це тільки початок. Для її розробки потрібно прикласти багато зусиль та залучити кваліфікованих експертів. А всіх охочих представників громадських організацій, бізнесу, науковців та активних громадян просимо долучатися до процесу», – зазначила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Ірина Кантарія. 

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ірина Кантарія
тел.: 093 726 3677

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.