Під гаслом «Залиште кошти для особистих витрат!» 9 лютого відбулася інформаційна зустріч Громадянської мережі ОПОРА із клієнтами Подільського центру зайнятості. Активісти розповіли, як скоротити суми у платіжках за комунальні послуги на третину.

Організатори переконують, що дотримуючись простих правил економії можна заощадити, водночас не втративши якість отримуваних послуг.

Насамперед варто звертати увагу на маркування класу енергоефективності приладів. Вони бувають від А до G (клас А ++ – найекономніші). Експерти порадили не перезавантажувати пральну машинку, вчасно очищати пилосмок та обов’язково вимикати світло. Якщо постійно капає вода з крану, в результаті можна втратити близько 170 літрів води на місяць, а в рік – понад 2000 л. Щоб цього не трапилось, потрібно одразу ж лагодити усі прилади.

10 02 17 04

«З 1 березня на нас знову чекає підвищення ціни на електрику, а перебуваючи у пошуку роботи ми не особливо звертаємо увагу на те, які у нас лампочки, чи стоїть аераторна насадка на крані, чи утеплені стіни. Після лекції я зрозуміла, що це важливо, адже просто замінивши освітлення на енергоефективне я зможу сплачувати на 75-80% менше. Коли відсуну диван від радіатора у моїй квартирі стане тепліше. Я багато про що почула вперше, побільше б таких зустрічей», – поділилась враженнями клієнтка центру.

Також учасники зустрічі дізналися про місцеві та державні програми з термомодернізації будівель, а наприкінці заходу отримали інформаційні матеріали, які допоможуть краще зрозуміти основи управління власним житлом та способи заощадження ресурсів.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Громадянська мережа ОПОРА
Олеся Дзьоба
тел.: +38 098 390 32 88

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.