Сьогодні, 1 лютого, у приміщенні Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В.Г. Заболотного Громадянська мережа ОПОРА провела інформаційну зустріч зі столичними викладачами та вихователями. «Енергонезалежність країни залежить від тебе», – основний меседж від активістів ОПОРИ.

«Ми говорили з викладачами про те, чому потрібно бути енергоефективними. Більшість учасників підтримала думку, що це перспективно. Також ми детально з’ясували причини тепловтрат та те, як зменшити суми у платіжках за комунальні послуги втричі, а кошти лишити на особисті витрати», – прокоментувала захід представниця ОПОРИ Олеся Дзьоба.

Також присутні почули про «золоте» правило економії: «Вчасно закривай/вимикай! Не важливо, буде це кран з гарячою чи холодною водою, вхідні двері до квартири чи під’їзду, світло в кімнаті чи на сходових клітинах. Потрібно турбуватися про свій дім».

01 02 17 01

Учасники зустрічі дізналися, що найбільше тепла втрачають багатоквартирні будинки. «Коли ми говоримо про заходи з термомодернізації, потрібно почергово виконувати ремонтні роботи, спочатку будівлі, потім труби, наприкінці – генерація. Проблема в тому, що більшість нашого житла побудована ще за радянських часів, а тоді, як відомо, не турбувались про вартість енергоносіїв, характеристику будівель, рівні втрат. Натомість населення не усвідомлювало себе реальними власниками, – зауважила активістка ОПОРИ. – Нині 70-80% житлового фонду – це будинки класу енергоефективності F, які потребують термомодернізації».

«Насправді, ми й не помічаємо, настільки важливою є така інформація. Але я переконана, що вона допоможе змінити енергетичну ситуацію в країні та покращити рівень життя населення. Чим більше людей знатиме прості правила економії та про державні програми підтримки населення, то більше ними послуговуватиметься. Так ми і станемо енергонезалежними, а бібліотека імені В.Г. Заболотного сприятиме цьому, організовуючи подібні зустрічі», – поділилась враженнями пані Світлана, завідувач відділенням бібліотеки.

За додатковою інформацією звертайтесь:
Олеся Дзьоба
тел.: +38 098 390 32 88

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.