У Дніпрі учні молодших класів допомагають дорослим реалізовувати енергозберігаючі заходи. Завдяки інформаційним зустрічам представників Громадянської мережі ОПОРА у загальноосвітній школі №20 діти дізнаються, як краще берегти ресурси, та спільно з батьками втілюють ці знання на практиці.

У четвер, 26 січня, відбулась чергова зустріч ОПОРІвців зі школярами. Натхненні попередніми зустрічами з активістами, діти наввипередки розповідали про свій досвід енергозбереження. Дехто похизувався тим, що в їхній оселі між стінами та батареями батьки встановили тепловідбиваючі екрани, облаштували двері ущільнювачами, щоб запобігти втратам тепла. Але на цьому школярі не зупинилися: з їхньої ініціативи у класі замінили освітлення і замість ламп розжарювання устаткували енергозберігаючі.

Громадянська мережа ОПОРА нагадала дітям про ряд простих способів отримати енергію та зберегти її. Щоб не втрачати тепло, потрібно звільнити радіатори від будь-якого декору, прибрати завіси до рівня підвіконня, аби не перешкоджати теплу потрапляти до кімнати. Також не зайвим, а іноді необхідним є розміщення в оселі килимів. Зранку й до вечора слід забезпечити доступ сонячних променів до приміщень, адже це дозволить природнім шляхом обігрівати будівлю та зекономить ресурси для освітлення. Щоб не використовувати електрообігрівачі, бажано тепліше вдягтись.

У підсумку організатори провели з дітьми інтерактивну гру «Допоможи дорослим зберегти тепло». Учасники заходу отримали від активістів екоподаруночки.

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.