Громадянська мережа ОПОРА продовжує знайомити киян із простими правилами заощадження комунальних послуг та розповідати про способи управління в багатоквартирному будинку. 25 січня у приміщенні Універсальної публічної бібліотеки №11 Подільського району міста Києва відбулась інформаційна зустріч з тимчасово безробітними особами.

«Для людей, які втратили роботу і намагаються влаштуватись на нову, вкрай важлива фінансова складова тарифу. З 1 березня 2017 року ціна на електроенергію знову зросте. Тому, аби не віддавати всі заощадження за сплату комунальних послуг, потрібно ввести у вжиток прості поради з енергоефективності», – запевнила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька.

25 01 17 05

Присутнім порадили замінити лампочки на енергоефективні, обов’язково вимикати світло та воду, не перезавантажувати пральну машину та регулярно очищати пилосос. Також відсунути громіздкі меблі від радіаторів, щоб ті обігрівали квартиру, а не стіни, повісити щільні штори на вікна та грамотно використовувати найбільші пожирачі електроенергії – тепловентилятори, кондиціонери та бойлери, а за можливості взагалі відмовитись від них.

Окрім того, активісти розповіли про небезпеку клаптикового утеплення та місцеві програми співфінансування енергоефективних заходів.

Наприкінці зустрічі охочі отримали інформаційні матеріали, виготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які допоможуть краще зрозуміти основи управління власним житлом та способи заощадження ресурсів.

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.