20 січня активісти Громадянської мережі ОПОРА під час інформаційної зустрічі навчали економити енергоресурси клієнтів столичного Дніпровського районного центру зайнятості.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька нагадала, що більшість столичних будинків побудовані у 80-х роках минулого століття і не відповідають діючим стандартам енергоефективності. Це призводить до постійних тепловтрат через дах, стіни, підвал. Також температура у приміщеннях зменшується через старі вікна та двері у місцях загального користування.

Першим кроком на шляху до комфортного рівня життя повинен бути енергоаудит будівлі. Завдяки цьому можна визначити слабкі сторони помешкання. Другий етап – встановлення лічильників для обліку витрат тепла, води та електроенергії.

20 01 17 03

Але, на думку представниці ОПОРИ, найпростіший спосіб економити – ввести комплекс простих звичок економії: «Замініть жирівки на енергоефективні лампи, купуючи новий прилад звертайте увагу на клас енергоефективності, обирайте лише класи А+ та А++, не розміщуйте холодильник біля газової плити або опалювальних приладів, не лишайте техніку увімкненою в розетку, адже вона споживає таку ж кількість енергії, як і під час повноцінної роботи. Якщо використовувати пральну машину в неправильному режимі, витрати енергії збільшуються на 30 %. Замість ванни значно економніше приймати душ. Так тільки за тиждень ви зекономите 400 л води. Вимикайте воду, поки чистите зуби, а краще – набирайте її у стакан».

Крім того, громадян ознайомили із загальнодержавною програмою з енергоефективності, так званими «теплими кредитами», та розповіли, як найвигідніше скористатись ними.

Наостанок присутні отримали інформаційні матеріали, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.