19 січня у приміщенні Подільського районного центру зайнятості відбулась інформаційна зустріч «Енергонезалежність країни починається з нас», організована активістами Громадянської мережі ОПОРА.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька пояснила, що кожен українець може допомогти своїй країні на шляху до енергонезалежності. Експерт вважає, що вміння грамотного поводження з теплом, електроенергією та водою допоможуть скоротити споживання ресурсів та лишити кошти у гаманцях власників.

«Ми платимо за світло, яке горить у кімнаті, за радіатори, які обігрівають стіни та повітря надворі, за гарячу воду, яка просто тече з крану, поки ми чистимо зуби. Якщо ж правильно облаштувати помешкання, привчити себе не залишати техніку в режимі очікування, замінити лампочки на енергоефективні та обов’язково обліковувати всі витрачені ресурси, ви здивуєтесь, настільки меншими стануть суми у ваших платіжках», – наголосила пані Аліна.

Також присутнім розповіли, як правильно обирати електроприлади: «Купуйте обладнання лише найвищих класів енергоефективності. Відповідно до маркування енергоефективність позначається класами від А++ до G, де клас А++ – найбільш економні. Якщо ви придбали холодильник класу А+, то він споживатиме на 30% менше електроенергії, аніж такий самий прилад класу В».

20 01 17 02

Працівники центру дізналися про державні та місцеві програми компенсації частини вартості енергоефективних заходів, зокрема про переваги їхнього використання.

Наприкінці зустрічі учасники отримали інформаційні матеріали, виготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», які допоможуть краще зрозуміти основи управління власним житлом та способи заощадження ресурсів.

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.