18 грудня в Оратівській територіальній об’єднаній громаді відбулися вибори селищного голови та депутатів до селищної ради.

За результатами виборів двоє з кандидатів у депутати по 8 виборчому округу набрали однакову кількість голосів.  Так, зокрема, Жанна Куліда (самовисування) та Сергій Салій (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») набрали по 44 голоси.

Відповідно до постанови Оратівської територіальної виборчої комісії від 20 грудня, 8 січня у виборчому окрузі номер 8 призначене повторне голосування.

Відповідно до ч. 1 ст. 87 Закону України «Про місцеві вибори» територіальна комісія приймає рішення про проведення у виборчому окрузі повторного голосування, якщо: у виборчому окрузі в день голосування найбільшу і водночас однакову кількість голосів набрали два або більше кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости.

Факт однакового результату голосів виборців Оратівська територіальна виборча комісія офіційно встановила 19 грудня постановою виборчої комісії про встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі.

Постанову про призначення повторного голосування в межах виборчого округу №8 комісія прийняла 20 грудня. Повторне голосування призначено на 8 грудня в межах виборчого округу №8 (селище Оратів), де знаходить лише одна ДВК.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.