1 грудня Старобільська районна виборча комісія провела засідання, на якому затвердила персональний склад дільничних виборчих комісій.

Відповідно до ч.1 ст. 23 Закону України «Про місцеві вибори» дільнична виборча комісія утворюється відповідною районною, міською (міста обласного, республіканського в Автономній Республіці Крим значення без районного поділу), районною у місті територіальною виборчою комісією не пізніш як за 15 днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії.

Всього утворили 4 дільничні виборчі комісії, котрі забезпечуватимуть голосування на чотирьох виборчих дільницях. На виборчій дільниці №440569 (с. Бутове і с. Піщане) в комісії буде працювати 15 осіб, на виборчій дільниці №440572 (с. Вишневе, с. Оріхове і с. Новоомелькове) було затверджено дільничну комісію з 13 осіб та на виборчих дільницях №440592 і №440593 (с. Чмирівка, с. Запорізьке і с-ще Степове) працюватиме по 14 членів дільничної виборчої комісії.

Також за результатами засідання було визначено та затверджено керівний склад дільничних виборчих комісій:

Посада ВД №440569 (с. Бутове, с. Піщане) ВД №440572 (с. Вишневе, с. Оріхове, с. Новоомелькове) ВД №440592 (с. Чмирівка, с-ще Степове) ВД №440593 (с. Чмирівка, с. Запорізьке)
Голова ДВК Ірина Бахтин (Блок Петра Порошенка «Солідарність») Валентина Білик («Опозиційний Блок») Микола Турік Гапотченко (ВО «Батьківщина») Лідія Турік (ВО «Батьківщина»)
Заступник голови ДВК Оксана Гапотченко (ВО «Батьківщина») Юрій Крамар (кандидат на посаду голови – Юрій Кагала) Любов Ганжа (Блок Петра Порошенка «Солідарність») Ірина Царевська («Самопоміч»)
Секретар ДВК Ольга Зубарь («Самопоміч») Наталія Ласій (Радикальна Партія Олега Ляшка)

Олена Корсун

(«Опозиційний Блок»)

Михайло Кордубан (Блок Петра Порошенка «Солідарність»)
Всього у складі ДВК 15 членів 13 членів 14 членів  

Отже таким чином найбільше квот в керівному складі ДВК дісталось ВО «Батьківщина» (3 особи – 2 голови ДВК, 1 заступник голови), на другому місці за квотами в керівному складі Блок Петра Порошенка «Солідарність» (3 особи – 1 голова ДВК, 1 заступник голови ДВК, 1 секретар ДВК), по 2 квоти отримали партії «Об’єднання «Самопоміч» (2 особи – 1 заступник голови ДВК, 1 секретар ДВК) і партія «Опозиційний Блок» (2 особи – 1 голова двк, 1 секретар ДВК) та по одній квоті дісталось для членів ДВК від «Радикальній партії Олега Ляшка» (1 секретар ДВК) та від кандидата на посаду Чмирівської сільської ради (об’єднаної) Юрія Кагали (ВО «Батьківщина») (1 заступник голови ДВК). Слід відзначити, що Старобільська РВК формувала і затверджувала керівний склад ДВК керуючись принципом досвіду роботи членів ДВК, які раніше вже працювали на виборах різного рівня в Україні.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.