Кандидат на сільського голову Михайлівської об’єднаної громади Володимир Чечуй поширює агітаційні листівки з ознаками порушення виборчого законодавства.

Так, спостерігачі  Громадянської мережі ОПОРА в Михайлівській сільській виборчій комісії зафіксували агітаційну листівку кандидата на сільського голову, який на виконання частини 3  статті 56 Закону України «Про місцеві вибори» подав до комісії примірник агітаційної продукції. Але на агітаційній листівці не вказано вихідні дані. Нагадаємо, що в частині 2 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори» зазначається, що друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Законом розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється.

Також комісія повідомила спостерігачу, що у них немає повідомлення від банку про відкриття виборчого фонду кандидата. Згідно з частиною 6 статті 70 ЗУ «Про місцеві вибори» установа банку не пізніше наступного робочого дня з дня відкриття рахунку виборчого фонду кандидата повідомляє територіальну виборчу комісію про відкриття рахунку та його реквізити.

Тому невідомо, за які кошти було виготовлено ці листівки, що також суперечить частині 6 статті 54 ЗУ «Про місцеві вибори», де зазначається, що передвиборча агітація здійснюється за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, а використання для передвиборної агітації коштів з інших джерел забороняється.

lystivka 2 12

chechuy
 
За коментарями звертайтеся:
 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.