Кандидатка в депутати Семенівської сільської ради Ірина Діденко та місцеві жителі написали скаргу до Семенівської СВК, в якій зазначили, що чинний голова Великонизгірецької сільської ради Анатолій Білик 26 листопада разом з секретарем проводив агітацію за кандидатку на посаду голови Семенівської сільської ради Наталію Семенюк. У додатках до скарги — акт про порушення та фото.

«На території села В. Нізгірці 26 листопада 2016 року об 11 год. 30 хв. діючий голова В. Нізгірецької с/р  Білик А. А. та секретар  с/р Калінчук О. Д. проводили агітацію з кандидатом на посаду сільського голови Семенівської с/р Семенюк А. В., що є порушенням виборчого законодавства», – зазначено в складеному акті.

У  коментарі спостерігачу ОПОРИ Ірина Діденко розповіла, що сільський голова та секретар разом з кандидатом проводили агітацію. «Виникла яка ситуація: ми поїхали в Низгірці, так  як я  там балотуюсь депутатом по першому округу. І ми побачили, що сільський голова Білик, секретар Калінчук возять депутата Семенюк на машині і людям розказують, за кого голосувати. Ми написали акт в Семенівську комісію», – зазначила кандидатка. 

Голова села Великі Низгірці в коментарі ОПОРІ зазначив, що агітацією не займався. «Якщо є інформація, то подавайте на прокуратуру, що я здійснював агітацію. Якщо у вас є інформація, то чого ви до мене телефонуєте? Я ніякою агітацією не займаюсь», – сказав Анатолій Білик.

Зважаючи на ситуацію, Громадянська мережа ОПОРА закликає кандидатів та владу утриматися від дій, що порушують принцип рівних можливостей кандидатів на виборах.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтеся за телефоном гарячої лінії ОПОРИ: 044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:
Оксана Данильченко,
координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Житомирській області
Тел. 096 7139129,

Веб-сайт Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.