У Криничанській, Аульській та Божедарівській об’єднаних громадах зареєстрували 229 кандидатів на посади депутатів та 18 голів об’єднаних територіальних громад.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала перелік кандидатів в депутати та на посаду голів об’єднаних територіальних громад у Криничанському районі.

Щодо гендерного аспекту цих виборів, то з 229 кандидатів в депутати селищних рад Криничанської, Аульської та Божедарівської об’єднаних громад, 121 жінка, що становить майже 53%.

Кандидатками до Божедарівської селищної ради зареєструвалися 35 жінок – 59% від 59 кандидатів.

До Криничанської селищної ради подали документи 54 жінки – 53% від 102 зареєстрованих кандидатів.

Аульська громада налічує 32 активні жінки, що виявили бажання стати депутатками – 47%.

Середній вік кандидата/ки становить 44 роки. Близько 75% кандидатів мають вищу освіту.

Більше 97% кандидатів зареєстровані та проживають на території своїх громад. Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, місцеві жителі особливо наголошують на тому, що територіальний аспект неймовірно важливий. Адже до селищної ради вони радше обиратимуть тих, кого особисто знають, на чий авторитет покладаються.

Загалом, в трьох об’єднаних громадах Криничанського району зареєстровано 3 кандидати на місце депутата селищної ради.

Найбільш бажаним виявився мандат Криничанської селищної ради. В середньому 4 кандидати на місце. В Аулах комісія зареєструвала в середньому 3 кандидати на місце, при чому, в 4 округах №8, № 18, № 19 та № 22 зареєструвалося лише по 1 кандидату. В Божедарівську селищну раду балотується 59 кандидатів, що на 22 округах становить лише 2,6 кандидати на місце. В округах № 7, № 18, № 20 зареєстровано лише по одному кандидату в депутати.

Близько 60% кандидатів в депутати – самовисуванці. 

На посади голів нових селищних рад серед 18 кандидатів в трьох громадах Криничанського району, спостерігачі ОПОРИ нарахували 14 самовисуванців та 4 кандидати, висунуті партіями. 3 з 4 балотуються на посаду Божедарівського селищного голови, ще один в отг. Кринички. Більшість кандидатів на посаду селищного голови – чоловіки. З 18 кандидатів лише 2 жінки. Обидві самовисуванки та балотуються в Криничанській громаді.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.