З настанням холодів все більше людей замислюється над тим, як покращити затишок у власній оселі, і при цьому не витрачати даремно сімейний бюджет. Представники Громадянської мережі ОПОРА продовжують спілкуватися з мешканцями багатоповерхівок для підвищення обізнаності городян з питань енергоефективності.

У четвер, 20 жовтня, у Дніпрі у приміщенні Дніпропетровської міської централізованої бібліотеки для дорослих, філіал № 5, активісти ОПОРИ провели інформаційну зустріч на тему «Заходи енергоощадності в оселі».

Дірява покрівля, старі вікна в квартирах та у місцях загального користування, не утеплені стіни, сирі підвали, лампочки розжарювання – це основні джерела втрат тепла, електрики та газу. Представник ОПОРИ пояснив, що велику роль в економії електроенергії відіграють засоби освітлення. Навіть проста заміна ламп розжарювання на енергозберігаючі (LED-лампи) зменшить споживання електрики на 75%. А побутове обладнання з високим рівнем енергоефективності, звичка вчасно вимикати зарядні пристрої та комп’ютерну техніку допоможе суттєво зекономити кіловати в електромережі.

Для комплексного утеплення будівлі та проведення енергоефективних заходів  мешканцям багатоповерхівок слід організовуватися та створювати об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Така форма управління житлом дозволить залучити не лише власні, а й державні і муніципальні кошти для термомодернізації висоток.

Не залишилася поза увагою й молодша аудиторія, яка відвідала захід разом з батьками. Дорослим запропонували створити щоденник добрих справ для дітей, в якому будуть відображатися їхні гарні вчинки, пов’язані зі збереженням ресурсів у побуті. Позитивні враження та корисні знання отримали маленькі учасники заходу від перегляду  мультфільмів, присвячених темі енергоощадності.

Для додаткової інформації присутні отримали буклети та плакати з порадами енергозбереження у побуті, розроблені Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.