Ефективно керувати власним житлом повинні вміти всі. Особливо це цікаво молоді, що починає самостійно вести господарство. 18 жовтня Громадянська мережа ОПОРА провела інформаційну зустріч «Тарифи на електроенергію зростають, як зменшити платіжку» зі студентами Чернігівського національного технологічного університету.

Учасники заходу дискутували з приводу того, як кожен впливає на кількість ресурсів і що можна робити на місцевому рівні задля їх збереження.

«Щоб люди усвідомлювали, як вони впливають на навколишнє середовище, необхідно проводити деталізовані обговорення, особливо серед молоді. Пам’ятаючи про 500 літрів втраченої води за добу через кран, що протікає, люди матимуть більше стимулу для його заміни. А якщо це гаряча вода, то даремно витрачається і газ, який потребується для її нагрівання. Реальні факти дозволяють усвідомити роль у великому процесі енергозбереження кожного жителя міста», – наголосила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

18 10 16 10

Молодь також активно ділилася власним досвідом. Зокрема, одна студентка розповіла, що в їхньому багатоповерховому будинку проводили утеплення фасаду за всіма правилами та з попереднім термоаудитом та ретельними підготовчими роботами. Студенти цікавилися прикладами інших міст України та Європи щодо впровадження енергоефективних заходів та наголошували, що частіша їх демонстрація мотивуватиме людей до змін і в Чернігові.

Додатково учасники отримали постери з порадами, як економити ефективно і без жорстких обмежень, підготовлені в рамкам Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.