Майже півсотні ідей, спрямованих на розвиток міста, підготували та подали небайдужі рівняни на виконання першого Громадського бюджету. Серед них – 17 великих проектів (бюджет проекту – до 1 млн 250 тисяч гривень) та 28 малих проектів (до 250 тисяч гривень).

У місті Рівне триває реалізація Громадського бюджету. 5 жовтня завершився етап подачі проектів, а днями було завершено процес модерації та внесення їх на інтернет-сторінку «Громадського бюджету Рівного».

Усього рівняни подали 45 проектів (17 великих та 28 малих). Це, зокрема, проекти змін у галузях комунального господарства, дорожнього господарства, транспорту, охорони здоров’я, енергозбереження, освіти, культури і туризму та спорту.

Найбільше проектів подано у галузі комунального господарства (17) та спорту (9). Щодо інших галузей – культура і туризм – 6 проектів, дорожнє господарство – 4, транспорт – 3, енергозбереження – 2, охорона здоров’я – 2, освіта – 1 та ще один проект, що не підпадає під жодну з категорій. Наразі триває етап їх розгляду.

Вчора, 12 жовтня, відбулася зустріч міського голови Рівного Володимира Хомка і керівників управлінь, які втілюватимуть у життя подані проекти. Звертаючись до них, міський голова відзначив, що саме начальники управлінь несуть відповідальність за підготовку оцінки проекту і що вони мають розуміти, що саме на них лежить відповідальність за реалізацію проектів. До слова, найбільше проектів розглядатиме управління ЖКГ – 20.

zustrich rivne 13 10

– Варто розуміти, що якщо начальники управлінь бачать певні неточності або недоліки у проектах, то спільно з авторами проектів мають працювати над їх усуненням, а не відсіювати проекти одразу, даючи їм негативну оцінку. Це буде початком побудови довірливих відносин між мешканцями та місцевими посадовцями, – зазначив представник Громадянської мережі ОПОРА, член Координаційного комітету Громадського бюджету Рівного  під час зустрічі Володимира Хомка з начальниками міських управлінь.

Керівники управлінь, згідно з дорученням голови Координаційного комітету Громадського бюджету Володимира Хомка, мають час до 21 жовтня, аби розглянути подані проекти.

25 жовтня відбудеться засідання Координаційного комітету Громадського бюджету Рівного, на якому буде прийнято рішення про допуск проектів до голосування, направлення їх на доопрацювання, або, в разі невідповідності проектів положенню «Про громадський бюджет у місті Рівному», – їх відхилення.

Процес розгляду проектів профільними управліннями та Координаційним комітетом триватиме до 4 листопада включно, а з 5 листопада розпочнеться голосування за подані проекти.

Триватиме воно до 13 листопада включно. Голосування буде відбуватися у двох формах: в електронній – на сайті Громадського бюджету та письмовій – голосування бюлетенями у відповідних пунктах.

Пунктів для голосування у Рівному буде шість й облаштовані вони будуть у приміщеннях ЖКП, Рівненської міськради та Рівненського ЦНАПу.

Адреси пунктів для голосування:

- Виконавчий комітет Рівненської міської ради (вул. Соборна 12а);

- Рівненський ЦНАП (м-н Просвіти 2);

- ЖКП Галицьке (вул. Відінська 40а);

- ЖКП Західне та ЖКП Сонячне (вул. Вербова 20);

- ЖКП Перспективне (вул. Будівельників 1);

- ЖКП Покровське (вул. Гребінки 8а).

Пункти для голосування працюватимуть у робочі дні з 09:00 до 18:00 та у вихідні – з 09:00 до 16:00.

Наголошуємо, що втілення тих чи інших ідей для розвитку міста напряму залежатиме від активності рівнян, що прийдуть до пунктів голосування або долучаться до голосування он-лайн.