Прагнення зекономити стимулює людей використовувати все можливе, щоб утримати гроші в гаманці. Проте коли мова заходить про ресурси у комуналці, важливо не тільки заощадити, а й не нашкодити власній будівлі. Саме цьому навчалися під час інформаційної зустрічі «Тарифи на електрику зростають, як зменшити платіжку?», яку 6 жовтня у Чернігівському міському центрі зайнятості провела Громадянська мережа ОПОРА.

Учасниками заходу стали відвідувачі центру зайнятості, які виявили бажання дізнатися більше про аспекти енергоефективності та методи її впровадження у багатоквартирному будинку.

«Використовуючи сучасні методи термомодернізації, важливо не лише звертати увагу на вартість, а й на якість надаваних вам послуг. У Чернігові трапляються приклади клаптикового утеплення, що становить серйозну загрозу для будинку, оскільки може провокувати руйнацію фасаду. Аби цього уникнути, необхідно інформувати жителів про те, як правильно втілювати заходи з енергоефективності», – роз’яснює місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

08 10 16 02

Один з найефективніших способів економії тепла – утеплення фасаду, проте не всі знають, на що при цьому потрібно звертати увагу. Найважливіше недопустити клаптикове, часткове утеплення, негативні результати якого можна побачити ледве не у кожному третьому будинку Чернігова. Ігнорування «точки роси» призводить до зміни температур в утепленій та неутепленій ділянці, що провокує виникнення плісняви. Це інфікує не тільки стіну індивідуально утепленої ділянки, а й сусідів зверху та знизу.

Детальний та якісний термоаудит – перший крок до ефективного утеплення фасаду, що дозволяє правильно розрахувати необхідний шар шуби для кожної зі сторін багатоповерхового будинку. При виборі компанії для утеплення фасаду багатоповерхового будинку важливо, щоб спеціалісти мали спеціальну ліцензію на проведення робіт такого типу.

Для детальнішого вивчення теми енергозбереження та термомодернізації учасники зустрічі отримали інформаційні постери, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.