П’ятеро з одинадцяти мажоритарників взагалі жодним чином не відреагували на звернення громадян, троє народних депутатів відреагували на звернення, проте активних заходів не вжили. Четверо звернулись, або подали запити до відповідних інстанцій з питань, які були підняті у зверненнях громадян. Втім, жоден одеський мажоритарник не надав особистої письмової відповіді особам, що звертались.

Наприкінці травня – на початку червня усім 11 мажоритарникам Одеської області були відправлені звернення громадян. Однак більшість одеських нардепів не відреагували на такі звернення.

Нагадаємо, що згідно зі ст. 20 ЗУ «Про звернення громадян» звернення мають бути розглянуті у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а якщо у визначений термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, особу, що звернулась, повідомляють про це. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів.

У результаті такого експерименту виявилось, що більшість одеських мажоритарників взагалі не реагують на звернення громадян.

Отже, до Едуарда Матвійчука (ВО 133)Геннадія Чекіти (ВО 134)Сергія Ківалова (ВО 135) і Дмитра Голубова (ВО 136) особи звертались щодо вжиття заходів в рамках повноважень народного депутата по недопущенню забудови історичного ареалу «Французький бульвар».

До Леоніда Клімова (ВО 137)Олександра Пресмана (ВО 139)Василя Гуляєва (ВО 140) і Антона Кіссе (ВО 142) громадяни звертались щодо вирішення проблеми осіб без громадянства, яка наявна у прикордонних районах Одеської області з Молодовою.

До Івана Фурсіна (ВО 138) і Віталія Барвіненка (ВО 141) надійшли звернення від громадян щодо вжиття заходів в межах повноважень народного депутата по ремонту доріг у приморських районах Одеської області – Лиманському і Татарбунарському відповідно.

До Олександра Урбанського (ВО 143) громадянин звернувся щодо вжиття заходів із вводу в експлуатацію насосної станції другого підйому водогону в м. Рені Одеської області, оскільки проблема вже тривалий час не вирішується місцевими органами влади, незважаючи на звернення до органів місцевого самоврядування.

Жодним чином не відреагували на звернення громадян Дмитро Голубов, Леонід Клімов, Іван Фурсін, Василь Гуляєв і Віталій Барвіненко.

У відповіді, що надійшла від Олександра Пресмана, повідомлялось, що усю інформацію про діяльність народного депутата можна дізнатися на його персональному сайті з посиланням на останній.

Помічники Геннадія Чекіти зв’язались з особою, що зверталась, і запросили на особистий прийом нардепа для розгляду можливості подальшого опрацювання питання, піднятого у зверненні.

Помічники іншого нардепа Олександра Урбанського також зателефонували громадянину, що звертався, і повідомили, що вказана у зверненні проблема відома депутату, нардеп повідомив про звернення Ренійського міського голову. Однак для відповіді по суті потрібен час. На момент підготовки матеріалу відповідь на звернення ще не надійшла.

Сергій Ківалов у відповідь на звернення громадянина, звернувся до Одеської міської ради, звідки надійшла відповідь громадянинові, що звертався. У такий же спосіб відреагував на підняту в зверненні громадянина проблему Антон Кіссе, який надіслав звернення до Державної міграційної служби і Комітету ВР з питань прав людини, національних меншин і міжнародних відносин. Саме з цих органів надійшла відповідь особі, що зверталась.

Едуард Матвійчук звернення громадянина оформив у депутатський запит, який було надіслано до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства культури, Одеської ОДА та Одеської міської ради. Саме зі вказаних органів влади особа, що зверталась, отримала відповідь.

 
 
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.