Надзвичайно цікавим, корисним та креативно натхненним видався день для школярів загальноосвітньої школи №17 міста Павлограду. 22 вересня представники Громадянської мережі ОПОРА презентували учням молодших класів та педагогічному колективу два мультфільми, присвячені темі збереження енергоресурсів. Продемонстровані відео-роботи були створені хоча й за допомогою дорослих, але за сценарієм самих дітлахів та виключно їхніми руками.

Минулого учбового року активісти ОПОРИ проводили для учнів ЗОШ №17 просвітницькі уроки, на яких підлітків вчилися способам енергоощадності у побуті. Для закріплення отриманих знань волонтери запропонували школярам на канікулах створити власні творчі проекти, які би стимулювали і дітей, і дорослих до раціонального енергоспоживання.

22 09 16 10

Пластиліновими мультфільмами не могли натішитись як самі учасники креативного процесу, так і присутні вчителі. Адміністратори школи ділились враженнями з волонтерами та підкреслили, що це перший подібний методичний досвід, під час якого учні отримали корисні знання, практичні навички та масу задоволення від виконання домашнього завдання.

Діти ще раз розповіли присутнім на презентації дорослим про способи заощадження електроенергії та води в оселі. А наостанок всі мультиплікатори отримали від організаторів зустрічі пам’ятні сертифікати.

Коментуючи подію, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА зазначив: «Важливим результатом створення та презентації мультфільму для школярів стало необхідне усвідомлення основної ідеї заходу: енергозбереження – це спільна справа всієї родини». 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.