21 вересня відбулася прес-конференція щодо проведення Днів сталої енергії у місті Рівному. Участь у ній взяли міський голова Володимир Хомко, представники Громадянської мережі ОПОРА та «Екоклубу», представники управління економіки, освіти, житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку.

Мета щорічного проведення Днів сталої енергії у місті Рівному – популяризація енергозбереження та підвищення рівня обізнаності громади про ефективне використання енергії. Крім цього, Дні енергії – це чудова нагода представити кращі місцеві напрацювання у сфері енергозбереження, зменшення викидів СО2 та захисту клімату.

«У 2012 році Рівне підписало загальноєвропейську ініціативу «Угода мерів», взявши на себе зобов’язання до 2020 року зменшити споживання енергоносіїв на 20%, порівняно з базовим – 2010 роком. Також у рамках виконання «Угоди мерів» щорічно проводяться Дні сталої енергії. Ми вирішили проводити Дні енергії перед початком опалювального сезону, коли питання збереження енергії є дуже актуальним», – пояснив виконуючий обов’язки керівника управління економіки Ігор Павлюк.

21 09 16 03

Загалом Дні сталої енергії триватимуть чотири дні.  Цьогоріч більшість заходів орієнтована на дітей  та молодь. Саме для них заплановано конкурси, ігри, виставки, виховні години, години спілкування, еко-уроки, вікторини тощо. Студенти НУВГП відвідають екскурсії до котельні ПрАТ «ЕСКО-Рівне», на ТОВ «Рівнетеплоенерго» та до насосної станції «Рівнеоблводоканал».

23 вересня Громадянська мережа ОПОРА проведе конкурс малюнків на асфальті «Мій вибір ЕКО», під час якого малеча зможе зобразити своє бачення того, як заощаджувати енергію та робити довкілля чистим.

Крім цього, у центральному парку міста ОПОРІвці представлять виставку приладів, які працюють на альтернативних джерелах енергії, тобто завдяки енергії сонця, вітру та води.

За додатковою інформацією звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ірина Кантарія
тел.: +38 093 726 3677

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.