У понеділок, 19 вересня, у Павлоградській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 9 відбулася інформаційна зустріч на тему «Державні та місцеві програми з підтримки енергоефективних заходів».

Педагогічний колектив дізнався про особливості заощадження ресурсів у побуті. Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА розповів про прості правила економії енергії, тепла та води.

Оскільки найбільшої економії можна досягнути тільки після модернізації будинку, координатор детально зупинився на темі залучення фінансової допомоги з боку держави та муніципалітету. Це робить доступним проведення енергоефективних заходів не тільки для мешканців багатоповерхівок, а й для власників індивідуальних будинків, зокрема, дозволяє замінити застарілу систему опалення.

Для кращого запам’ятовування важливої інформації присутні отримали листівки, підготовлені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

20 09 16 02

«Тема енергозбереження та енергоефективності є актуальною та соціально значимою. Отримання роздаткових та методичних матеріалів дозволить розвивати та поширювати в навчальному закладі культуру ефективного використання енергоресурсів», – прокоментувала захід директор ЗОШ №9 Аліса Вікторівна Рябова.

Крім того, вона зазначила, що школа вже є учасником програм по запровадженню енергоефективних технологій, завдяки чому вже встановлено енергозберігаючі вікна.

«Приємно констатувати, що викладачі задавали практичні питання про механізми отримання державної підтримки на конкретні заходи енергозбереження у власній оселі. Також деякі учасники поділилися власним досвідом втілених заходів у минулі роки. Думаю, такі історії успіху – важливі для популяризації модернізації житла, а разом з тим – для підвищення рівня життя в країні загалом», – зауважив координатор.

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.