Виступ Ольги Айвазовської, координатора виборчих та парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА, на щорічній Нараді з людського виміру БДІПЛ/ОБСЄ (Human Dimension Implementation Meeting).

Варшава,  19 вересня 2016 року

 

Шановні колеги та присутні!

18 вересня відбулась безпрецедентна подія, а саме – день голосування за депутатів Державної Думи Російської Федерації на території незаконно анексованого Криму. Зі свого боку, як представник української неурядової організації, яка працює в темі спостереження за виборами багато років, хотіла подякувати місії ОБСЄ/БДІПЛ та іншим європейським поважним інституціям за те, що не надсилали туди своїх спостерігачів та не легітимізували цей псевдо виборчий процес, а також не створювали кричущих прецедентів, які дискредитують як спостережні ініціативи, так й інститут виборів у цілому.

Втім, оцінка в цілому виборів у Росії повинна включати і оцінку факту анексії території суверенної України, фальшування списків виборців у межах єдиного багатомандатного виборчого округу, незаконне формування одномандатних виборчих округів на території моєї держави, а також кричущих порушень міжнародного права та стандартів виборів у цілому. Цю оцінку можуть дати міжнародні місії та організації, а також і окремо взяті країни-учасниці ОБСЄ.

Так звана Угода про «прийняття до Російської Федерації Республіки Крим і утворення в складі Російської Федерації нових суб’єктів», маючи з міжнародної правової позиції нікчемний характер, на практиці призвела до примусового і автоматичного набуття громадянами України російського громадянства. Голосування на окупованих територіях та виборах до Державної Думи Російської Федерації в цілому жодним чином не може бути визнано справжніми виборами, оскільки воно відбувається із недотриманням основних принципів та стандартів. Примусова паспортизація мешканців Криму, яка зафіксована у Резолюції Європейського парламенту, засвідчує факт масштабної фальсифікації списків виборців на виборах до Державної Думи Росії і не може залишитись без належної оцінки країн-учасниць ОБСЄ. Внаслідок примусової паспортизації і «автоматичного набуття» громадянства Російської Федерації мешканцями Криму, списки виборців на виборах до Державної Думи Росії були незаконно збільшені, що неминуче призведе до недостовірності результатів голосування в цій країні як у федеральному виборчому окрузі, так і в одномандатних виборчих округах.

Варто зазначити, що навіть російське законодавство, ухвалене у зв’язку з окупацією Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, не визнає загальність виборчого права для різних груп мешканців окупованих територій України.

Як передбачає так званий федеральний конституційний закон про «прийняття до складу Російської Федерації Республіки Крим і Севастополя», мешканці Криму, які мають одночасно незаконний російський паспорт та легальний паспорт громадянина України, для зняття обмежень щодо балотування або заняття посад різного рівня мають відмовитися від українського документа і передати його окупаційним органам. Таким чином, мешканці Криму, які зберігають громадянство України, з точки зору російського законодавства є ураженими у правах щодо участі у виборах. Як і у випадку з примусовою паспортизацією, «вибори» на окупованому півострові є інструментом змушування його мешканців до розриву відносин із українською державою.

Російська адміністрація демонструє намагання сфальшувати результати виборів, при цьому окупація Криму розглядається як додаткова можливість зберегти владу шляхом обману, зокрема через фальшування списків виборців. На окупованих територіях України масово порушуються права людини, і, як засвідчив приклад одного з лідерів кримсько-татарського народу Ільмі Умерова, до інакомислячих вже навіть застосовується каральна психіатрія, а тому окупаційній адміністрації не видається проблемою змусити громадян України взяти участь у псевдовиборах до російської Державної Думи.

Проблема лежить не лише в площині російсько-українського конфлікту, а і процесів, які дискредитують інститут виборів у цілому.

Схожі передумови тиску, залякування та погрози присутні на тимчасово окупованих територіях окремих районів Донецької та Луганської областей, де незаконні збройні формування за підтримки Російської Федерації організовують так звані праймеріз та готуються до місцевих виборів на своїх умовах в розріз Мінських угод. Визначальну роль у цьому процесі відіграє Росія, продовжуючи себе не визнавати стороною конфлікту, як в свій час не визнавала очевидної участі у анексії Криму. Хочу нагадати, що згідно з Мінськими угодами, вибори повинні відбутись на основі українського законодавства та  відповідно до міжнародних стандартів. Втім, Росія як країна, яка не належить до цілком демократичних, а вибори в ній не можуть бути прикладом навіть для пострадянського регіону, продовжує йти шляхом нав’язування подвійних стандартів та двочитань. Ця небезпечна тенденція не сприяє ані розв’язанню конфлікту, ані поширенню принципів ОБСЄ під час організації виборчих процесів.

Вибори не можуть бути інструментом розв’язання російсько-українського конфлікту на території окремих районів Донецької та Луганської областей, якщо країна-агресор навіть не готова визнати себе стороною конфлікту, а також припинити постачати зброю, кадри, військових, гроші для підтримки незаконних збройних формувань. За оцінками ООН, в Україні вже загинуло понад 9 500 мирних громадян та військових, і це, як ми розуміємо, не фінальне число жертв російської агресії в нашому регіоні.

У таких умовах необхідно не лише заявляти про стурбованість, а дати адекватну оцінку ситуації. Інститут виборів у небезпеці подвійних трактувань стандартів державами, які не лише не прагнуть до демократичних перетворень, а виступають проти модернізації країн-сусідів.